Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğal doğumun dayanılmaz cazibesi

Doğal doğumun dayanılmaz cazibesi

Pek çok hamile normal doğumu ağrısız olsun diye mutlaka epidural anestezi (belden uyuşturma) isterken, günlük yaşamda “doğallık" arayışları kadınların doğum tercihlerini de etkiledi. Doğal doğum yapmak isteyen hamilelerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nihal Danaoğlu, “Sevgi ve coşku dolu bu doğum sonrasında anne ve bebeğinin buluşması onların gelecekteki davranışlarını da olumlu etkiliyor" dedi. Bu yönteme ilgi artıyor

  • Ege Postası
  • 07.02.2016 - 11:11
Gebelerden gelen bu sevindirici talep artışı üzerine eğitimlerini sertifika ile taçlandırıp, doğal doğum eğitmeni ünvanı alan İzmir Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanrı Opr. Dr. Nihal Danaoğlu ve Opr. Dr. Orçun Sezer, doğumda yeni trend hakkında bilgi verdi. İstekleri karşılayabilmek için Kent Hastanesi'nde bir Doğal Doğum Merkezi'nin hizmete açıldığını belirten Opr. Dr. Danaoğlu, şunları söyledi:

“Doğal doğum; kendiliğinden başlayan, mümkün olduğunca müdahale edilmeyen, doğal hormonların aktif olarak salgılanmasına izin verilen, bebeğin doğar doğmaz daha kordonu kesilmeden anne kucağıyla buluştuğu ve ilk emzirmeye kadar orada kaldığı bir doğum şeklidir. Çünkü kendiliğinden başlayan doğal bir doğumda beden ve bebek ne yapacaklarını bildikleri mükemmel bir çalışma içindedirler. Yapacağınız her müdahale bu işleyişi az ya da çok bozabilir. İdeal olan bedenin bu mükemmel çalışmasını destekleyecek bir ortam yaratılarak anne ve bebeğinin fiziksel ve duygusal olarak desteklenmeleridir. Bu sayede hiçbir ilaç ve müdahaleye maruz kalmayan bir anne bebeğini, tüm doğal hormonlarının etkisi altında doğuracak, doğar doğmaz bebeğini göğsüne alabilecek ve bebeği ile güçlü bir bağ kurabilecektir. Doğum sonrasındaki kritik dakikalar anne ve bebeğinin bağ kurması açısından çok önemlidir. Sevgi ve coşku dolu bu doğum sonrasında anne ve bebeğinin buluşması onların gelecekteki davranışlarını da olumlu etkileyecektir. Buradaki kritik kelime 'mümkün olduğunca'dır. Doğal doğum felsefeleri gerekli modern tıbbi müdahaleleri dışlayan bir felsefe değildir. Tam tersine gerektiği zaman modern tıbbın tüm olumlu müdahaleleri kullanılacaktır. Burada önemli olan müdahalelerin fark gözetilmeden her anneye rutin olarak uygulanması yerine, gerekli şartlarda gerekli doğumlarda uygulanmasıdır. Bu yüzden doğal doğum düşünen annelerin karşılaşabilecekleri tüm müdahaleleri bilmesi ve gerektiğinde bunları kullanabilmesi teşvik edilir. Ne olursa olsun, kesinlikle hiçbir müdahale yapılmadan bir doğumun hedeflenmesi en büyük yanlış olacaktır. Gerektiğinde yapılacak bu müdahaleler gerek annenin gerekse bebeğin sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. Bu yüzden müdahalesiz doğum yerine, mümkün olduğunca müdahalesiz ancak kesinlikle sağlıklı bir anne ve bebeğinin hedeflendiği bir doğum şekli en akılcı çözüm olacaktır."

İLAÇ KULLANIMI EN AZ SEVİYEDE
Öte yandan Opr. Dr. Orçun Sezer de doğal doğum yapmak isteyen gebeye doğal doğum eğitimi almış ebe tarafından eğitim verildiğini söyledi. Doğum sancıları başladığında anne adayının yine ebe gözetiminde ve desteği ile özel odasında ya da doğum odasında plates topu, tavana asılı ip ya da duvara monte trabzan yardımıyla yapılan egzersizlerle doğal doğum için hazırlandığını kaydeden Opr. Dr. Sezer şöyle konuştu:


“Bu eğitimlerde anne adayı doğumun ne olup olmadığı konusunda doğru bilgiler ediniyor. Kadınların bilinç altında doğum korkusu var. Hamilelerin bu fobiden kurtulması sağlanırken, doğumun beden için sağlıklı ve doğal bir fonksiyon olduğu anlatılıyor. Doğal bir doğumun en büyük avantajı ilaç kullanımının en az seviyede olmasıdır. Bu sayede anne ve bebeği hazır olduğunda doğum başlayacak ve doğumun kontrolü doğal olarak salgılanan hormonlarda olacaktır. İlaçsız bir doğumla anne doğumun coşkusunu tüm farkındalığı ile hissedecek, bebekse aktifliği sayesinde yeni hayatına çok daha kolay uyum sağlayacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.