Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da hain saldırı: 1 astsubay ağır yaralı!

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 astsubay ağır yaralı!

Diyarbakır’da eşi ile birlikte alışveriş yapan Astsubay Necdet Aydoğdu, uğradığı silahlı saldırıya uğradı. Görgü tanıkları, saldırının susturuculu silahla yapıldığını ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 01:41
Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay ağır yaralı olarak hastanaye kaldırıldı. Olay, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi.
EŞİ İLE PAZARDA GEZERKEN ARKADAN VURDULAR

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen ve adı henüz açıklanmayan astsubay beraberinde eşi ile birlikte pazarda alış veriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bölgeye çok sayıda Özel Haraket Polis timleri de sevk edildi.
 
SİLAHA SUSTURUCU TAKILDI
 
Öte yandan, saldırının ardından olay yerine çok sayıda özel hareket polisi sevk edilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, “Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu” dedi.
 
  

 
HAYATA GERİ DÖNDÜ! 
 
Diyarbakır’ da maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayıp ağır yaralanan astsubayın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi ancak kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklanan astsubay Necdet Aydoğdu'nun sağlıkdurumunun kritik olduğu belirtildi. Şartlar uygun olduğunda ameliyata alınacak. 

 
Hain saldırıda ağır yaralanan Astsubay Nejdet Aydoğdu ve eşi
 
TSK'DAN SERT AÇIKLAMA!
 
Genelkurmay Başkanlığı, Bağlar ilçesinde silahlı  saldırıya uğrayan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun yoğun bakımda tedavisine  devam edildiğini bildirdi. 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aydoğdu'nun,  kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından yakın mesafeden  başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralandığı belirtildi. 
 
"Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle  kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer  verildi: 
 
"Saat 16.50 sularında, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Kırat  mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan  Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz  belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle  ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda  tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur" 
 
Bu arada Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görev yapan Ordulu 25 yaşındaki  Aydoğdu'nun, yakın mesafeden silahla ateş edilmek suretiyle vurulduğunu bildirdi. 
 
Olayda ağır yaralanan Aydoğdu'nun, vakit kaybetmeksizin Dicle  Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edilen  açıklamada, olayla ilgili gerekli tahkikatın derhal başlatıldığı kaydedildi. 
 
ŞIRNAK'DA POLİSE SALDIRI
 
Valilikten yapılan açıklamada, dün gece Başak Mahallesi 405 sokak içerisinde devriye görevi yapan Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.
 
"PKK/KCK terör örgütü yandaşı/üyesi şahıslarca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, görevli personelce anında karşılık verilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerce, Silopi Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetmiş bir şahsın bırakılarak ayrıldıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölen şahsın, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı bir çok sefer adli işlem yapılan ve halen 4 Kasım 2013'te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/39 sayılı kararı ile 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan S.Y olduğu tespit edilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.