Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyabete farkındalık için çocuklarla yürüdüler

Diyabete farkındalık için çocuklarla yürüdüler

İZMİR’de Türk Diyabet Vakfı ve Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şubesi üyeleri, farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek için Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şube Başkanı İlker Saçbüken, "Türkiye’de yaklaşık olarak 10 milyon diyabetli var. Hareket ederek ve sağlıklı besinler tüketerek diyabetli kişiler hayatını kolaylaştırabilir" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 13:33
İZMİR - Türk Diyabet Vakfı ve Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şubesi'nce, diyabete dikkat çekmek için yürüyüş etkinliği düzenlendi. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan dernek üyesi yaklaşık 30 kişi 'İzmir sağlığına yürüyor', 'Sağlık için hareket' ve 'Obeziteye hayır' pankartlarıyla Gündoğdu Meydanı’ndan yürüyüşe geçti. 'Sağlıklı beslen iyi yaşa', 'Hareket et zinde kal', 'İzmir yürüyor sağlığına kavuşuyor' sloganları atarak yürüyen toplulukta çocukların olması dikkat çekti.

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şube Başkanı İlker Saçbüken, yürüyüş etkinliğini 15 ilde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Spor yaparak ve sağlıklı beslenerek diyabetle rahat bir yaşamın mümkün olduğunu söyleyen Saçbüken, "Türkiye’de yaklaşık olarak 10 milyon diyabetli var. Hareket ederek ve sağlıklı besinler tüketerek diyabetli kişiler hayatını kolaylaştırabilir. Biz bu konuya dikkat çekmek için yürüyüş etkinliği düzenledik" dedi. Dernek üyeleri yürüyüşün tamamlanmasının ardından dağıldı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.