Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyabet Okulu'ndan mezun oldular

Diyabet Okulu'ndan mezun oldular

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Şubat ayında açılan Diyabet Okulu, ilk mezunlarını verdi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2016 - 09:57

Törende, eğitim alan 22’si çocuk toplam 83 hastaya, Diyabet Okulu diploması, eğitimleri devam eden 89 hastaya da katılım belgesi verildi.

Diyabetli bireyleri diyabet ve insülin tedavisi hakkında bilgilendirmek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ile egzersiz alışkanlığı kazandırmak ve diyabetin komplikasyonlarını önlemek için gerekli becerileri kazandırmaya yönelik eğitimlerin verildiği Diyabet Okulu’nda eğitim alan çocuk ve erişkin bireylere diplomalarının verildiği törene Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir Kuzey KHB Tıbbi Hizmetler Birimi Yetkilileri, Hastane İdarecileri, Çocuk ve Erişkin Endokrin Kliniği çalışanları, okulda eğitim alan diyabet hastaları ve aileleri katıldı. “Diyabet ve Diyabet Okulu" ile ilgili bilgilendirme sunumun ardından konuşan Endokrin Uzmanı Dr. Mustafa Demirpençe “Diyabet Okulu’nda verilen derslerin genel amacı, diyabeti doğru anlamak, diyabetin bizden ne istediğine karar vermek ve diyabetlilerin ilaçlarını aldıktan sonra kan şekerlerini de istenilen hedef değerlerine ulaştırmaktır. Bu bilgileri sizlere aktarabildiysek ne mutlu bize. Bugünden itibaren artık sizler de bu ekibin bir parçası oldunuz. Göreviniz burada öğrendiğiniz bilgileri doğru olarak çevrenizdekilere aktararak onlarında bu eğitimden faydalanmasını sağlamak olacak" dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut “Diyabet hastalığı dünyada en çok para harcanan hastalıktır. Sonuçları açısından da dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisidir. Ne mutlu bize ki bu hastalığın sonuçlarını azaltmak için sizlerle beraber burada bir okul faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerin daha çok yaygınlaşması, bütün hastalarımıza ulaşması gerekli. Ne kadar çok insana ulaşırsak tedavinin etkinliğini arttırabilir, istenmeyen sonuçlarını azaltabiliriz. Böylece diyabet hastaları daha sağlıklı ve daha fazla sosyal yaşamın içinde olabilir" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.