Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disk Genel-İş Başkanları Aydın Erten’de buluştu

Disk Genel-İş Başkanları Aydın Erten’de buluştu

Genel-İş Sendikası’na bağlı 45 ilin şube başkanı, İzmir mitingi öncesi Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı, Tariş direnişinin sembol isimlerinden Aydın Erten’in adının yaşatıldığı Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda buluştu.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 12:19
İZMİR-Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Genel-iş Sendikası’na bağlı 45 ilin Şube Başkanı’nı Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda misafir etti. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Başkan Pekdaş, belediye olarak taşerona karşı yapılacak mitinge katılım desteği vereceklerini söyledi.

KOL KOLA YÜRÜME ZAMANI
Sendika başkanlarını Tariş direnişinin simge isimlerinden Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten’in adının verildiği rekreasyon alanında ağırlamanın ayrı bir önemi olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Bu alana Aydın Erten’in adının verilmesinin doğru olduğunu düşündük. Çünkü bugün, Türkiye’de yeniden faşizme karşı dayanışma ve işçi sınıfının mücadelesini yükseltmemiz gereken bir dönemde yaşıyoruz. Demokrasi mücadelesinde kol kola yürümemiz gereken zamanlardan geçiyoruz. Bu mücadelede görevimizi yerine getirmek ve sizlerle kol kola yürüme arzumuzu göstermek için bir araya geldik” dedi.

TAŞERONA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE
DİSK Genel Başkanı Kani Beko da kendilerini misafir eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 2002 yılında çıkartılan Kamu Yönetimi Temel Kanunu’ndan sonra devlet işletmelerinin ve belediyelerin özelleştirmeye kurban gittiğini söyledi. O tarihten bugüne kadar 13 bine yakın işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini dile getiren Beko, taşeron sisteminin kaldırılması için taşın altına elini koyacak herkesle birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Pekdaş’ın taşerona karşı verdiği mücadelenin diğer belediyelere örnek olmasını da isteyen Beko, “İzmir’de sadece Konak Belediyesi’nin ‘taşeron istemiyorum’ demesi yetmez. Bornova da, Bayraklı da, Narlıdere de, Büyükşehir de işçilerini taşerona teslim etmemek için bizimle bugün mücadele etmesi gerekir. Mücadele etmezseniz İzmir’i de kaybetmiş olursunuz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.