Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disiplin Müfettişi Palacios'un dilekçesi ortaya çıktı

Disiplin Müfettişi Palacios'un dilekçesi ortaya çıktı

Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşma sonrası talebi cezanın artması değil onanması şeklinde oldu.UEFA Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ile ilgili verdiği 2+1 yıllık cezaya itiraz...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 14:08
Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşma sonrası talebi cezanın artması değil onanması şeklinde oldu.

UEFA Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ile ilgili verdiği 2+1 yıllık cezaya itiraz etmediği ve bu nedenle cezanın artma durumunun ortadan kalkığı yönündeki haberi gündem oluştururken, sporx.com bu konudaki tartışmalara son noktayı koyacak belgeye ulaştığını takipçilerine duyurdu.

Dün kamuoyuna duyurulan, "Disiplin müfettişinin cezaya itiraz etmemesi Fenerbahçe'yi cezanın artma tehlikesinden kurtardı" haberine karşılık bir kısım medyanın "Disiplin Müfettişi Palacios Fenerbahçe'nin cezasının artırılması yönünde talepte bulundu" iddiasında bulunması kafaları karıştırdı.

Bunun üzerine ise adı geçen haber sitesi bu tartışmalara ve haberinin karalanmasına son verecek olan İspanyol müfettiş Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu cevap dilekçesini ele geçirdi.

UEFA Disiplin Talimatı'nın 56'ya 2 ve 58'e 4. maddeleri uyarınca Tahkim Kurulu'nun cezayı artırabilmesi için disiplin müfettişinin bu konuda talebinin olmasını şart koşmasına karşılık, müfettiş Palacios'un 9 Aralık 2013 günü Tahkim Kurulu'na sunduğu dilekçede bu konuda talepte bulunmadığı ortaya çıktı.

Müfettiş Palacios, Tahkim Kurulu'na sunduğu cevap dilekçesinin "talep" bölümünde, "UEFA'nın genel kuralları ve statüleri gereği, Disiplin Müfettişi olarak UEFA Tahkim Kurulu'ndan taleplerim; 1- Fenerbahçe'nin 22 Haziran 2013 tarihinde UEFA Disiplin Kurulu'nda alınan karara itirazının reddi ve alınan kararların onanması. 2- Tahkim süresince duruşma ücretlerinin ve masraflarının Fenerbahçe SK tarafından karşılanmasını,UEFA adına talep ederim" sözlerine yer vermesi sarı-lacivertlileri cezanın artma tehlikesinden kurtarmış oldu.

Bu belge aynı zamanda bugün medyada yer alan "Palacios Tahkim'den Fener'in cezasının artırılması yönünde talepte bulundu" iddialarının da gerçeği yansıtmadığını resmi belgeyle cevaplamış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.