Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Din dersi karakolda bitti

Din dersi karakolda bitti

Son dönemde eğitim sisteminde hayata geçen 4+4+4 ve okullarda başörtüsünün serbest bırakılması gibi düzenlemelerin yarattığı tartışma artarak devam ederken, Bayraklı ilçesinde ortaya çıkan dayak iddiaları İzmir’i karıştırdı. 41 veli, Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu’nda 10 yaşındaki öğrencilere şiddet uygulandığını belirterek okulda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninden şikayetçi olurken, çocuklarını din derslerine sokmayacaklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 29.09.2014 - 09:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı’da eğitim veren Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu son günlerde yaşanan dayak iddiaları ile çalkalanmaya başladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Z.F.’nin derste konuştukları gerekçesi ile üç öğrenciye dayak attığı iddiaları velileri isyan ettirdi. 4’üncü sınıfa giden çocuklarının öğretmen tarafından hırpalandığı ve şiddet gördüğü gerekçesi ile Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayetçi olan öğrenci aileleri yaşananlara isyan ederek, çocuklarını okula göndermek istemediklerini söyledi. Bir başka okuldan görevlendirme ile gelerek okulda ders veren öğretmenin görevden alınmasını isteyen veliler, topladıkları 41 imzayı gerekli makamlara sunarak yetkilileri göreve davet etti.
 
 
ÖĞRENCİLER DERSTE KONUŞUNCA…
Bayraklı’da yer alan Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu’nda geçtiğimiz hafta ortaya çıkan dayak krizi velileri isyan ettirdi. Eğitim öğretim yılının henüz ikinci haftasında meydana olay, öğretmen kadrosu boş olduğundan bir başka okuldan gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Z.F.’nin ders verdiği 4’üncü sınıfta meydana geldi. Öğrenci velilerinin aktardığı bilgiye göre, 10 yaşındaki B.Ş., Y.G. ve A.K., derste konuştuğu gerekçesi ile öğretmenleri tarafından şiddete uğradı. Velilerin aktardığı bilgiye göre, ders esnasında birbirleri ile konuşan öğrencilerden bir tanesinin kafasına kitapla vuran, diğerini yakasından tutarak tahtaya fırlatan öğretmen Z.F. bir diğer 4’üncü sınıf öğrencisine de aynı gerekçeyle tokat attı. Korktukları gerekçesi ile yaşadıklarını ailelerinden saklayan öğrencilerden tokat yiyen Y.G.’nin velisi Elif Halat’ın çocuğunun yanağındaki ve kulağındaki şişlikleri fark etmesiyle olay Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne taşındı. Avukat ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan Y.G.’nin annesi Elif Halat çocuğunun dayak yediği gerekçesi ile öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulunurken, olayın duyulmasının ardından diğer veliler de imza topladıkları imzalar ile şikayetçi olarak öğretmenin görevden alınmasını istedi.
 


ÖĞRETMENİN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN İMZA TOPLADILAR
Mağdur öğrencilerin aileleri adına yaşananlar hakkında bilgi veren Elif Halat, Hacer Karakayalı, Şengül Şenbahar, okul müdürüne öğretmenin görevden alınması için talepte bulunduklarını ve Bayraklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne toplam 41 velinin imzası ile başvurduklarını söyleyerek, “Çocuklarımız okula gitmeye korkar hale geldi. Öğrenci velileri “Acaba çocuğumuzun başına bir şey gelir mi'” diye okul önünde nöbet tutmaya başladı. Biz çocuğumuza gözümüz gibi bakarken, üzerine titrerken, canını emanet ettiğimiz bir eğitimcinin onlara şiddet uygulaması oldukça acı ve gerçekten üzücü bir durum. 10 yaşındaki bir çocuğa böyle mi eğitim verili? Dayakla ders mi öğretilir'” dedi.
 
VELİLER ÇOCUKLARINI DERSLERE SOKMAMA KARARI ALDI
Mağdur öğrenci velilerinden Elif Halat oğlunun yaşanan olaylar sebebiyle okula  gitmek istemediğini ve din dersinden soğuduğunu belirterek, “Oğlumun başına gelenlerden sonra okula giderek müdürle görüştüm ve bana “Aman, öğretmen kulağına mı vurmu? Ne olaca? Olayı niye büyütüyorsunuz'” dedi. Olayın üzerine ilk başta hiçbir işlem yapılmadı ve bunlar inkar edildi. Oğlum öğretmeninden dayak yediği için şikayetçi ve davacı olduk. Öğrencilerimizi bundan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine sokmayacağız. Böyle sahipsizlik olmaz. Okul Müdürü ve Din Kültürü öğretmeni hakkında gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 


“ÖĞRETMEN “CİN VAR” DİYEREK ÇOCUKLARI KORKUTUYOR”
Diğer yandan, Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu önünde toplanan öğrenci velileri derslere giren Din Kültürü öğretmeni hakkında çocuklarından çeşitli şikayetler aldıklarını da belirterek, “Çocuklarımıza nasıl ahlaklı olunacağını öğretmesi gereken bir öğretmen birtakım hurafelerle evlatlarımızı korkutuyor. Öğretmenleri “Çöpün kenarından geçerken besmele çekin, çöpte cin var” gibi bazı şeyler söylemiş. Haliyle öğrenciler de korkudan çöp kutularının önünden geçmeye çekinir olmuş ve yalan yanlış bilgilerle kafaları allak bulak hale gelmiş. Aynı öğretmenden tüm okul şikayetçi durumda. Dayak olayı yaşandığında sınıftaki kız öğrenciler ağlamış ve eve gittiklerinde korkudan seslerini bile çıkaramamış” diye konuştu.
 
OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRETMENİN SAVUNMASINI İSTEDİ
Yaşanan gelişmelerle ilgili gelişmeleri aktaran ve olayla ilgili soruşturma başladığını belirten Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Özmen ise “Olay savcılığa ve Milli Eğitim’e intikal etti. Kendisi bizim öğretmenimiz değil, başka bir okuldan buraya gelmektedir. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verildi. Biz de gerekli işlemlerin yapılması için resmi yazı yazdık. Öğretmenin savunmasını aldım. Milli Eğitim Müdürlüğü gerekeni yapacaktır. Okulumuzda hoş olmayan bir olay yaşandı. Kabul edilecek bir durum değil ama iddialar bu yönde. Şimdiden sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yargıyı ilgilendiriyor. Biz gerekli işlemlere başladık” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.