Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili zabıtasından denetim

Dikili zabıtasından denetim

Dikili Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların daha sağlıklı ve daha temiz ortamlarda hazırlanan gıdaları tüketmesini sağlamak amacıyla kent merkezinde faaliyet gösteren işletmeleri denetledi

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 10:01
İZMİR - Dikili Belediyesi Zabıta ekipleri halk sağlığının korunması ve hijyenin kontrolü için ilçede faaliyet gösteren restoran, lokanta, yemekhane ile mutfağı olan işletmelerde Gıda Teknikeri Simge Çetiner kontrolünde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
 
İşletmelerde Herhangi Bir Olumsuzluğa Rastlanmadı
 
Ekipler denetimlerde işletmelerin imalathane, depo, mutfak bölgeleri ile dolap ve reyonlarında ayrıntılı incelemelerde bulundu. İki ayrı ekip tarafından yapılan denetimlerde işletme çalışanlarının portör muayene kartları, iş elbiseleri, soyunma odaları, saç, sakal, tırnak kontrolleriyle birlikte yemek malzemelerinin saklandığı kaplar, yemeklerin hazırlandığı alanlar titizlikle kontrol edildi. Denetimlerini gıdaların bekletildiği dolaplara, işletmenin genel temizliğine ve sağlığa uygunluk durumuyla tuvaletlerin temizliğine, fiyat listesinin görünür şekilde asılıp asılmadığına, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatlarına da yoğunlaştıran Dikili Belediyesi ekipleri bulaşıkhaneler ve buralardaki araç gereçlerin temizlik kontrolünü de ihmal etmedi. İlçe genelinde 25 işletmenin kontrol edildiği denetimlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, ekipler yükümlülüklerini yerine getiren işletmelerin çalışanlarıyla sahiplerine teşekkür ederek işbirliğinin sürmesi temennisi dile getirdiler.
 
“Denetimler Yaz-Kış Demeden Sürecek”
 
Yemek ile gıda üreten, satan esnaflara yönelik denetimleri hassasiyetle sürdüreceklerini ifade eden Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun da ‘Halkımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenmesi ile yemek ihtiyacını karşılaması için ellimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz yaz-kış ayrımı yapmadan denetimleri sıkı tutuyor. Yoğun olarak gerçekleştirilen denetimlerdeki amacımız halkımızın daha sağlıklı ve daha güvenli gıda tüketmelerini sağlamak. Son denetimlerimizde gördük ki, işletme sahipleri de bu konularda daha titiz davranıyor. Bu ilçemiz adına sevindirici bir durum. Hemşerilerimizin gönül rahatlığı ile gıdaları tüketmesi için emek veren, dürüstçe çalışan tüm esnafımıza bu vesileyle gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.