Dolar 32,4543
%0.1
Euro 34,7724
%-0.09
Altın 2.428,010
%-0.29
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'deki turizm süresi jeotermal ile uzayacak

Dikili'deki turizm süresi jeotermal ile uzayacak

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen 'Otel ve Pansiyon Jeotermal Su Projesi Tasarımı' toplantısında sağlık turizmi sayesinde ilçedeki 3 aylık turizm potansiyelinin yıl boyunca canlı tutulabileceği dile getirildi. Toplantıda ayrıca 'Deniz Engel Tanımaz' ve 'Madra Suyunu Çekmeden' projeleri de tanıtıldı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2015 - 12:50
Dikili jeotermalinin ve turizm potansiyelinin tartışıldığı 'Otel ve Pansiyon Jeotermal Su Projesi Tasarımı' toplantısı Dikili Ümmetoğlu Oteli'nde yapıldı. Dikili ARGE Grubu tarafından düzenlenen toplantıya Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Dikili Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, Dikili Belediyesi İmar Müdürü Ali Uygan ve Dikili'de bulunan turizm konaklama tesisleri temsilcileri katıldı.

Dikili ARGE Koordinatörlerinden Bayram Çamlı, konaklama tesislerine yönelik termal turizm kapsamında yapılması planlanan jeotermal ile birlikte sağlık turizminin Dikili'ye getirileri ve önemini anlattı. Dikili ARGE Koordinatörlerinden Avukat Nuri Gündüz ise proje gerçekleştiği takdirde Dikili'de istihdam artışı yaşanacağını, turizm tesislerinin ise yazın 3 ay ile sınırlı kalan potansiyellerini 12 aya çıkarabileceğini ifade etti. 



ENGELLİLERE ÖZEL PROJE
Toplantıda Dikili ARGE Grubu'nun katkılarıyla hazırlanan İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 90'ı hibe olarak finanse edilen 'Deniz Engel Tanımaz' projesi hakkında da bilgi verildi. Proje kapsamında kumda hareket kabiliyetine sahip, denizde yüzebilen, şezlong olarak da kullanılabilen 30 adet 3 tekerlekli plaj sandalyesi alınacağı ifade edildi. Dikili ARGE Grubu adına bilgi veren Nuri Gündüz, "Proje Türkiye Yardım Severler Derneği Dikili Şubesi tarafından yürütülüyor. Proje ortağı Türk Geriatri Vakfı İzmir Şubesidir. Bu proje ile Dikili'nin denizinden ve güneşinden tüm engelli ailelerinin faydalanması amaçlanmıştır" dedi.

MADRA SUYU KORUNACAK
Toplantıda ayrıca yine İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 90'ı hibe olarak finanse edilen 'Madra Suyunu Çekmeden Projesi' de tanıtıldı. Proje kapsamında çiftçilerin suyu tasarruflu kullanması ve modern sulama yöntemlerine geçilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Fazladan sulama ile oluşan taşkın suların komşu tarlalara, tarla yollarına, çevredeki yazlık konutlara verdiği zarar önlenecek, taban suyunun yükselmesi engellenecek ve tuzlanma azalacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.