Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de dere yataklarına temizlik seferberliği

Dikili'de dere yataklarına temizlik seferberliği

Dikili Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla, ilçede bulunan dere yataklarında temizlik seferberliği başlatıldı. Organize olarak yürütülen çalışmalarda özellikle temizlik ve ıslah çalışmalarına hız veriliyor.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 10:27
Dikili Belediyesi ile İZSU Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği çevre dostu çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Kabakum Mahallesi sınırları içerisinden denize dökülen Müsellim Deresi bölgesinde IZSU ekipleri dere içerisinde, Dikili Belediyesi ekipleri de dere kıyıları ile derenin geçtiği havza da temizlik ve bakım çalışması yaptı.
 
Islah ve Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
Ekiplerce koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda İZSU ekipleri dere yatağını dolduran moloz atıklarını, kayaları, çöpleri, otları ve çamurları hummalı bir çalışmada iş makinalarıyla temizleyerek suyun akışını rahatlatıldı. Müsellim Deresi'nde İZSU tarafından gerçekleştirilen ıslah ve temizlik çalışmasının ardından bölgede ilaçlama yapılarak sinek ve haşere gibi canlıların üreme noktalarını da kontrol altına alındı.
 
‘Hummalı Çalışmalarda Derelerin Etrafı da Temizlendi’
 Çalışmalar kapsamında Dikili Belediyesi'ne bağlı ekipler de iki ayrı noktada görev yaptı. Belediye ekipleri ilk olarak Müsellim Deresi kenarında ve yakın bölgelerinde bulunan otların, çöplerin ve geçmişten kalan molozların temizliğini yaptı. Ekipler dere kenarlarını yabani otlarından temizledikten sonra son olarak Salihleraltı Elitkent Sitesi bölgesinde geçmişten kalan ve kötü görüntüye sebep olan 80 tonluk molozu bölgeden temizledi. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Tosun da, 'Dikili Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 30 Marttan bu yana sergilediğimiz dayanışmaya ara vermeden devam ediyoruz. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu örnek çalışmalar ile sorunları birer birer ortadan kaldırıyoruz. İZSU ile yaptığımız bu işbirlikleri ve Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu liderliğindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu tam destekle ilçe genelindeki sorunları ortadan kaldırarak ilçemizin önünü önemli ölçüde aydınlatacağız’ görüşlerini dile getirdi.
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.