Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de dava günü!

Dikili'de dava günü!

Malatya yürüyüşü ve 1 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili davalar görüldü. Av. Hasan Hüseyin Evin; "Adil yargılama hakkı ihlal edilmiştir" dedi. Destek vermek için adliyeye gelen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, duruşmaları CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Meclis Üyeleri Hüseyin Çelik, Erdoğan Doğan ve KESK Dönem Sözcüsü Bekir Argun ile birlikte izledi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 15:31
İZMİR - 23 Mayıs 2012 tarihinde Ülke genelinde yapılan 1 günlük grev sırasında, İzmir'in Dikili İlçesi'nde iş bırakıp, yürüyüş ve basın açıklaması yapan, çoğu öğretmen 37 kişi ile Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde Alevi bir aileye yapılan saldırı için kınamak için Atatürk Meydanında basın açıklaması yapmaya giden 32 kişi hakkında 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma' gerekçesiyle açılan davalarda 4.celse görüldü.

İddianameler hukuk dışıdır
Aynı gün görülen her iki davada 10 Eylül 2013 tarihine ertelenirken Mahkeme çıkışı açıklama yapan Av. Hasan Hüseyin Evin; "Bugün iki dava görüldü. Arkadaşlarımızın protesto amaçlı dile getirdikleri ifade özgürlüklerini, toplanma ve gösteri yasasına aykırılık olarak değerlendiren garip, hukuk dışı bir iddianame ile açılmış davalar söz konusu. Her iki dava için daha ilk duruşmada karar verilmesi mümkün iken, halan karar verilemedi. Esas hakkında savunmamızın verilmesi için süre verildi. Esas hakkında savunma yapmaya hazır olduğumuzu belirtmemize rağmen bir sonraki celseye ertelendi davalar. Bu davaların adil bir şekilde yapılamadığının ve adil yargılama hakkının ihlal edilmiş olduğunu gösteriyor. İnsanlara anayasal haklarının niçin kullandığını sormaya mahkemenin de yetkisi yoktur. Hatta hiç bir kurumun ve kişinin yetkisi yoktur. Anayasal haklarını kullanmış olan insanlar tekrar tekrar duruşmalara getirilmek suretiyle yeniden bir mağduriyete intikal ettiriliyorlar diye düşünüyoruz. Buna başka bir açıklama bulamıyoruz" dedi.

Hak ve özgürlükleri kullananlar suçlu yapıldı
Evin; "Bir hakkın kullanılması suç olarak nitelendirilemez. Kolluk kuvvetlerinin tek bir görevleri vardır. İfade özgürlüklerini kullanmaya çalışan vatandaşların o özgürlüklerini sağlıklı bir biçimde hiç kimsenin karışmasına müsaade etmeden kullanmalarını sağlamaktır. Kolluk güçleri bunu yapmak yerine haklarını ve özgürlüklerini kullanan kişileri suçlu olarak nitelendirmişlerdir. Tutanak düzenlemişler ve yargıya taşımışlardır. Yargının ilk duruşmada sonuca bağlaması gereken dava halen devam etmektedir. Umarız Uluslar arası hukuk mecralarına taşımak zorunda kalmayız bu davaları" dedi.

Adalet herkese lazım
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise mahkemelerle ilgili olarak; "Avukatlar gereken her şeyi söyledi. Bugün Ülke genelinde yaşananlarda dile getirilen ve istenilen taleplerden biride ifade özgürlüğü. Herkes ifade özgürlüğü hakkını özgürce kullanabilmeli" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.