Dolar 32,5511
%0.01
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.436,760
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili festivaline muhteşem kapanış

Dikili festivaline muhteşem kapanış

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali dünyaca tanınan protest müzik grubu Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı’nın verdiği muhteşem konserle sona erdi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 09:45
İZMİR-Festivalin kapanış gecesi Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un konuşmasıyla başlarken Başkan Tosun, Ege’nin her iki kıyısında barışı güçlü kılmak için başta Midilli adası halkı olmak üzere tüm muhataplarla işbirliği içinde çalışmalar yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
‘Yerel seçimler öncesi projelerimizi anlatırken “Dikili’yi sevginin kenti yapacağız” demiştik. İşte, biz bu uğurda çalışmaya, projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bunlardan biride Ege’nin diğer yakasındaki kardeşlerimizle el ele vererek bölgemizde barış rüzgarlarını sonsuza dek estirmeye çalışıyoruz. Festivalimizde bunun güçlü temellerini attık. Bu vesileyle sevgiyle, umutla, kardeşliğe ve barışa olan inancımızla gerçekleştirdiğimiz festivalimize emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum’’
 
‘Türk-Yunan Dostluğu Hiç Bitmesin’
 Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen son gece etkinliklerine Belediye Başkanı Mustafa Tosun’la birlikte Midilli Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Makis Venetas, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve belediye meclis üyeleri ile birlikte STK temsilcileri katıldı. Dikililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Hilmi Yarayıcı’nın konserinden önce sahneye genç yeteneklerin oluşan Parksis Grubu ile Muhteşem Yüzyıl dizisinden ‘Şeker Ağa’ rolüyle tanınan Yüksel Ünal ile Midilli Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği’nin halkoyunu ekibi çıktı. Praksis Grubu söylediği türkülerle, Yüksel Ünal’da gerçekleştirdiği tek kişilik oyunla, Midillili folklorcülerde sergiledikleri Yunan halk danslarıyla seyircilerden büyük alkış aldı. Yunanlı folklörcülerin sergiledikleri halk oyunları gösterisinin ardından festivale katılan tüm sanatçılar ve festival protokolü Midilli’den gelen konuklarla el ele tutuşarak ‘Ege’de sevgimiz ve barışımız sonsuz olsun’ diyerek güvercinler uçuruldu. 
 
Unutulmaz Konser
5 gün süren Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali’nin kapanışında, protest müziğin önemli ismi Hilmi Yarayıcı unutulmaz bir konser verdi. Dakikalarca süren alkış eşliğinde sahneye çıkan Yarayıcı, aralarında 90 yılların unutulmaz eserleri olan Uğurlama, Cemo ve Sevdadan Yana olan çok sayıda türküyü yorumladı. Yarayıcı, performansı ile izleyicileri büyülerken seslendirdiği her türkünün ardından izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ünlü sanatçı, izleyicilerin yoğun alkışıyla başladığı konserini alkışlar eşliğinde tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.