Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devlet Hastanesi'nde ilginç kriz çözme yöntemi

Devlet Hastanesi'nde ilginç kriz çözme yöntemi

Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne taşımalı sistemle gelen yemeğin personele yetmediği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 12:36
Geçtiğimiz 24 Kasım’da meydana gelen olayda öğle yemeği arasında yemekhaneye giden personellerden bazılarına dağıtım işinde görevli işçiler “yemeğin bittiğini” söyledi. Personelin bu duruma tepki göstermesi üzerine menüdeki biten et sotenin suyuna hastalar için hazırlanan tuzsı-uz ve yağsız kuru köfte karıştırılarak ihtiyaç karşılanmaya çalışıldı.
Olayın şahidi olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası İzmir Şubesi’nin Başkan Yardımcısı Sevgi Sak, diğer 2 arkadaşıyla birlikte bu durumu tutanak altına aldı. Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimliği ’ne verilen şikâyet dilekçesinde  “yemek bitti” söylemiyle sıkça karşılaşıldığı, ayrıca menünün kalitesizliği nedeniyle yemek ihtiyacının sıklıkla dışarıdan karşıladığı vurgulandı.



SİSTEM İFLAS ETTİ
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı da yaptığı açıklamada taşımalı sistem yemek uygulamasının Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu son olayla iflas ettiğinin görüldüğünü ifade etti. Sorunun bir yönetim vizyonu ve sistem sorunu olduğunu, hastanenin başhekimliğinden kaynaklanmadığını belirten Atçı, “Bu son olayda da görülmüştür ki hastanelerde uygulaması yaygınlaşan taşımalı sistem yemek uygulaması iflas etmiştir. Yetmeyen yemeklerin suyuna başka malzemeler konarak menü oluşturma çabası bu işin böyle gitmeyeceğinin en açık göstergesi olmuştur. İzmir’deki sağlık yöneticileri uyarılarımızı dikkate alsın ve bir an önce bu yanlıştan dönsün. Artık hastanelerimiz eskiden olduğu gibi kendi mutfağında ihtiyacı nispetinde kendi personeliyle yemek ihtiyacını karşılamaya başlasın” şeklinde konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.