Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devir-teslim programları belli oldu

Devir-teslim programları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koltuk teslimleri programı belli oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den mazbatasını alacak. Ardından Erdoğan, Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu’nu Köşk’e çağırarak hükümeti kurma görevini verecek.

  • Ege Postası
  • 24.08.2014 - 09:55
ANKARA - Adı Ak Parti Genel Başkan Adayı olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu da son kez Dışışleri Bakanlığı koltuğunda oturacak. Toplantıda Erdoğan hükümet üyelerine veda edecek.
27 Ağustos'ta ak parti olağanüstü kongresi toplanacak. Toplantıda Erdoğan genel başkanlığı bırakacak ve Ahmet Davutoğlu delegelerin oylarıyla Ak Parti'nin ikinci genel başkanı olacak.
28 Ağustos'ta ise Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclis'inde yemin edecek. 12.Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbata da o gün Erdoğan'a teslim edilecek.
Ardından cumhurbaşkanı olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Erdoğan,  görevi teslim almak için Çankaya Köşkü'ne geçecek.
Köşk'te devir teslim töreninde A tipi en üst düzey devlet protokolü uygulanacak. Erdoğan çifti köşkte atlı birlikler tarafından karşılanacak.
Erdoğan, köşkteki tören Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den resmen teslim alacak. Gül çiftini Köşk’ten Erdoğan ve eşi uğurlayacak.
Ardından Erdoğan, hükümeti kurma görevini vermek için Ahmet Davutoğlu'nu Köşk’e çağıracak. Görevi alan Davutoğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümetini kuracak. Meclis'te hükümet programı okunacak ve güvenoylaması yapılacak.
Bu yoğun hafta öncesinde Erdoğan ve Davutoğlu da çalışmalarını Ankara'da sürdürüyor.
TÖRENE KATILACAK İSİMLER BELLİ OLDU
Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi devralacağı yemin törenine katılacakların listesi belli oldu.
Törene 5o'nin üzerinde ülkeden temsilci katılacak. Bunlardan 14 ülke, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılım sağlayacak. ABD’den bir heyet gelecek, Suriye’den ise Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı davet edildi.
Diğer ülkelerden de cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ya da özel temsilci düzeyinde katılım gerçekleştirilecek. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Şanghay İşbirliği Örgütü, D-8 ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) temsilcileri katılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.