Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli'den rapor kontrası

Denizli'den rapor kontrası

Karşıyaka Yamanlar’a yapılması belirlenen çöp tesisi kent gündemine bir kez daha oturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’a yapılacak olan katı atık bertaraf tesisine en başından beri karşı duruş sergileyen Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı ‘olumsuz’ raporun kendisinde olmadığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a raporu yolladığını Twitter’dan duyurdu. Denizli, raporu hazırlatan belediyenin yeni başkanının rapora ulaşamamasına gönderme yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2014 - 11:52
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’a yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin yerinin İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu tarafından onaylanmasın, tesisi yine gündeme taşıdı.

RAPORLU KONTRA!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın  eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı ‘olumsuz’ raporun kendisinde olmadığını ve  rapor hakkında bilgisinin bulunmadığını söylemesi, tesise karşı en başında beri karşı duruş sergileyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi harekete geçirdi. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na karşı Karşıyaka Belediyesi tarafından kendisine sunulan bilimsel raporla kontra yapan Denizli, bu kez aynı rapor üzerinden Akpınar’a eleştirdi.

DENİZLİ RAPORU YOLLADI VE YAYINLATTI

Denizli, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, raporu hazırlatan belediyenin yeni başkanının rapora ulaşamamasına gönderme yaptı, raporun kopyasını Akpınar’a yolladığını açıkladı.Denizli  ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri tarafından hazırlanan raporu www.direnyamanlar.com sitesinde yayınlattı.


Denizli Twitter’dan şu ifadeleri kullandı; “Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlattığı Yamanlar Çöp Tesisi raporunun Karşıyaka Belediye Başkanı’nın elinde olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. İzmir’in geleceği açısından önemli bir karar olan çöp tesisi hakkında  hazırlanan raporun Karşıyaka Beld. Bşk’ın da da olması gerekir diye düşündüm. Ve bu amaçla raporun bir kopyasını Karşıyaka Beld. Bşk. Sn.Hüseyin Mutlu Akpınar’a iletilmek üzere kendilerinin makamına bugün ulaştırdım. Bildiğiniz gibi Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi raporu ülkemizin önemli eğitim kurumlarından ODTÜ ve Hacettepe tarafından hazırlanmıştır. Raporu hazırlatan belediyenin yeni başkanı bile rapora ulaşamamışsa, İzmirlilerin ulaşmasının çok daha zor olacağı anlaşılıyor. Kimi çevrelerin kamuoyundan gizlemeye çalıştığı üzerinde karartma uygulanan raporun İzmir kamuoyunca tartışılması gerektiğine inanıyorum. ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan ayrıntılı bilimsel raporahttp://www.direnyamanlar.com  adresinden ulaşabilirsiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.