Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizin altına Efes kuracaklar

Denizin altına Efes kuracaklar

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret edip, ilçeyi dalış turizminde önemli bir merkez haline getirebileceği belirtilen, Efes Antik Kenti'ndeki heykellerin benzerlerinin su altına indirilmesi projesini anlattı. Turizmin gözde merkezinde sıra dışı proje

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 11:50
Ziyarette, Çeşme Kaymakamlığı ve DTO İzmir Şubesi işbirliği ile hazırlanan "Çeşme Sualtı Projesi" Vali Toprak'a sunuldu. İzmir'in Çeşme ilçesine, dünyanın üçüncü büyük sualtı sergisini kazandıracak proje için harekete geçilirken, Çeşme'yi dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri yapmayı hedefleyen proje kapsamında, tarihi Efes şehrindeki heykel figürlerinin su altına indirilmesi planlanıyor. Projeyi Vali Toprak'a detaylı şekilde anlatan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, amaçlarının ilçeyi turizmde marka yapmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda ilçede yeni dalış noktalarının oluşturarak, bölgedeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeyi, deniz turizmini geliştirmeyi ve istihdamı artırmayı amaçladıklarını dile getiren Erkayıran, bu projeden yola çıkarak dalış turizmini İzmir ili kıyı şeridinin tamamına yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyada turizm ve tatil anlayışının hızla değiştiğini ve alternatif turizm olanaklarının oluştuğunu vurgulayan Erkayıran, “Çeşme Sualtı Projesi" ile turizmin 12 aya yayılmasının, dalışa ilgi duyan yeni konukların ilçeye çekilmesinin, turizmden daha fazla gelir elde edilmesinin mümkün olacağını ifade etti. Erkayıran, "Bölgede bir ilk olacak sualtı tematik heykel sergisi, ulusal ve uluslararası platformlarda Çeşme'nin ve İzmir'in tanıtımında büyük rol oynayacaktır" dedi. 

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, Çeşme'nin dalış turizminde çekim merkezi olacağını söyledi. Öztürk, "Çeşme'de sualtı yaşamı da müthiş güzellikleri barındırıyor. Osmanlı batığı, Monem batığı, Yatak Odası, Ayrık Taş, İngiliz Adası ve daha birçok nokta, dalış yapanların hayran kaldığı harika bir serüven sunuyor. Oluşturmayı planladığımız sualtı sergisi ile Çeşme'nin ve Ege'nin, dünyada cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Çeşme'nin ve İzmir'in turizmde marka değerini artıracak her çalışmaya destek vereceklerini belirterek, "Ortak değerler böylesine güzel projelerde vücut buluyor. Bizi birbirimize biraz daha yakınlaştırıyor. Bu gibi projeler geçmişteki güzellikleri bugünle bütünleştirmemize, daha iyi bir şekilde birbirimizi anlamamıza sebebiyet veriyor" dedi.


ÇOK BEĞENDİ
İzmir Deniz Ticaret Odası'nın hazırladığı ve Çeşme Kaymakamlığı'nında desteklediği "Çeşme Sualtı Projesi"nin yurtiçinden ve yurtdışından daha fazla turistin değişik turizm etkinlikleri ile bölgeye çekilmesini ve böylece turizmin çeşitlendirilerek dalış, fotoğraf çekimi ve benzeri alanlarda daha fazla insanın gelip konaklamasını, gezip görmesini sağlayacağını söyleyen Vali Toprak, "Ben de şimdi İZKA'nın bu projeyi inceleyip mali destek teklif çağrısı ya da güdümlü proje halinde uygulanıp uygulanamayacağını talimatla inceleteceğim. Proje fikrinden ve bunu uygulamaya geçirme arayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Deniz Ticaret Odasının deniz ticareti, taşımacılığı, yolcu turizmi yanında deniz sporları ve turizmine de önem verdiğini ve bu konuda arayış ve katkılar içerisinde olduğunu biliyorum ve bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Çeşme sualtı zenginliğini yansıtan tanıtım kitabının basımı için size çok teşekkür ediyorum ve beğendiğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Ziyarette Vali Toprak'a, fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan'ın Çeşme'nin sualtı zenginliğini yansıtan fotoğraflarından oluşan ve Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve DTO İzmir Şubesi tarafından bastırılan "İyonya'nın İncisi Çeşme" kitabı da sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.