Dolar 32,2106
%-0.1
Euro 34,7309
%-0.2
Altın 2.451,240
%0.77
Bist-100 10.322,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz ulaşımında yeni adres Mordoğan

Deniz ulaşımında yeni adres Mordoğan

Önümüzdeki yaz aylarında yeni karbon kompozit gemileriyle dış körfez seferlerine başlayabilmek için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, rotayı yarımadaya çevirdi. Foça'nın ardından Mordoğan'da başlayacak iskele tadilatlarının ardından, resmi işlemler ve bürokratik izinlerin tamamlanması ile birlikte İzmirliler Foça'ya deniz yolu ile ulaşım sağlayabilecek. Deniz ulaşımında yeni dönem

  • Ege Postası
  • 20.07.2015 - 10:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen dış körfez seferlerinde ikinci durak da belli oldu. Uzun mesafe seferlere uygun imal edilecek sonraki yeni karbon kompozit gemilerinden ilki için Foça'da hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi, ikinci durak olarak belirlenen Mordoğan'da hazırlıklarına başladı.
 
FOÇA'NIN ARDINDAN MORDOĞAN
Deniz ulaşımı filosuna yeni katılan yeni modern gemileri için iç körfezde gerekli çalışmaları tamamlayarak sefer güzergahını genişleten İzmir Büyükşehir Belediyesi, yazlık ilçelerde de çalışmalarına hız kattı. Geçtiğimiz aylarda Foça'daki mevcut iskeleyi yeni gemilere uyumlu hale getirmek için iskele tadilatı yapan ve yükseltilmiş platform inşa eden Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de yarımadada Mordoğan'da benzer çalışma için kolları sıvadı.
 
BAKANLIKTAN İZİN ALINACAK
Büyükşehir Belediyesi, yeni gemilerin iskeleye yanaşabilmesi için yapılacak 56 metrekarelik özel platformun tamamlanması ve hizmete hazır hale gelmesiyle birlikte Mordoğan seferleri için ilk adımı atacak. Yüklenici firma tarafından Yalova'da imalatları devam eden yeni gemilerinden, dış körfeze uyumlu ve daha fazla sürat kapasitesine sahip özel yolcu vapurlarından ilkinin teslim edilmesiyle gerekli izinler için bürokratik işlemlere başlanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Liman Dairesi Başkanlığı'ndan gerekli izinlerin alınması ve yapılacak deneme seferlerinin ardından İzmir-Mordoğan arasında yolculu seferler de start alacak.
 
DENİZ ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM
Belediyenin deniz ulaşım hizmetlerini yerine getiren İZDENİZ A.Ş. filosuna katılacak yeni karbon kompozit gemilerden uzun mesafeye elverişli yolcu gemilerinin dış körfezde seferlere başlamasıyla birlikte İzmirlilerin deniz özlemi de son bulacak. Çeşme, Urla, Karaburun gibi Yarımada bölgesindeki ilçeler için vatandaşların merakla beklediği uzun mesafe seferlerinin Foça ve Mordoğan istikametine başlamasıyla birlikte, deniz yoluyla hızlı, kesintisiz, ekonomik ulaşım devri de start alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.