Dolar 32,3146
%-0.51
Euro 34,6884
%-0.34
Altın 2.408,090
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan hak edilen başarıya kutlama

Demirtaş'tan hak edilen başarıya kutlama

İzmir Ekonomi Üniversiteli Modacılar, 10. If Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık Abiye Giyim Fuarı kapsamında bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması'nda büyük bir başarıya imza atarak ilk üç sırayı paylaştı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 13:17
Türkiye genelinden 507 tasarımın katıldığı yarışmada, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Tuğçe Görgülü birinci, Mezun İpek Aygül ikinci, 4. Sınıf Öğrencisi Gülden Yaman da üçüncü oldu. 15 finalist arasından seçilen öğrencileri fuarda gelinliklerin sergilendiği alanda kutlayan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin kendi moda, marka ve tasarımlarını yaratacak gençlerini yetiştirdiğini söyledi. Yarışma birincisi Görgülü, Bianco Vita Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım'dan iş teklifi aldı. Genç tasarımcılarla fuarda buluşup kendilerini kutlayan Başkan Demirtaş, “Çünkü Türkiye'nin fasonculukla bir yere gidemeyeceğini kendi modamızı, markamızı, tasarımlarımızı yaratmamız gerektiğini ve bunları üretecek gençleri yetiştireceğimizi söylemiştik. 15 yıl geçti. Tabi birçok yarışmada derece alan öğrencilerimiz, birincilerimiz oldu. Ama bu defa bir mucize gerçekleşti. Birinci, ikinci, üçüncü dereceler bizim oldu. İzmir şu anda Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70'ini yapıyor. Bu çok anlamlı bir gelişme. Tabi ki hacmini ve kapasitesini genişletmek gerekir" diye konuştu. Başkan Demirtaş, yarışma birincisi Görgülü'e Bianco Vita Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım'ın iş teklifinde bulunduğunu bildirdi. 

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır da, “Öğrencilerimiz çok iyi hazırlandılar. Tatilde dinlenmeyi bırakıp atölyelerden çıkmadılar. Gece gündüz 24 saat çalıştılar. Sonuçta başarı onların oldu" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.