Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 17:45
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş , gazetecilere yaptığı açıklamada, "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. AKP - MHP koalisyonu kurulabilir meşrudur ama sürdürülemez. AKP ve MHP niyet itibariyle  savaş koalisyonu kurmak istiyor ama başarabileceklerini sanmıyorum" dedi. Demirtaş Meclis Başkanlığı'nın MHP eliyle AKP'ye verildiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Koalisyonda da bu denklemde yürüyor."

Demirtaş: Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanlığı'na AKP Sivas milletvekili İsmet Yılmaz'ın seçilmesinin ardından yaptığı ilk yorumda "Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun" dedi.

 Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından siyasilerden oldukça dikkat çekici yorumlar geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, seçimin 4. turunda AKP adayı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin ardından "Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun" dediği belirtiliyor. Ankara kulislerine yansıyan haberlere göre Demirtaş, HDP grubundan 50 milletvekilinin Deniz Baykal'a oy verdiğini MHP'lilerin de oy vermesi durumunda ve seçilmesini sağlamaya çalıştıklarını, 30 vekilin ise boş oy kullandığını söyledi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, en çok oy alan iki adayın kalacağı dördüncü seçim turu için yaptığı açıklamalarda, önce "HDP Baykal'a destek açıklarsa biz oy vermeyiz" demiş, ardından da MHP grubunun "geçersiz oy kullanacağını" söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.