Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican’dan yeni kabinenin açıklanması sonrası 'Yıldırım' randevu hamlesi!

Delican’dan yeni kabinenin açıklanması sonrası 'Yıldırım' randevu hamlesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yeniden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım’ı 30 ilçe başkanıyla ziyaret etmek için harekete geçti. Randevu talep eden Delican’a yıldızının bir türlü barışmadığı Yıldırım’ın ne yanıt vereceği merak konusu oldu. Öte yandan Delican’ın randevu talep etmesi teşkilat içinde ‘keramet koltuktaymış’ dedirtti. Delican’ın “İzmir’de üç bakan istiyorum” sözleri de yeni kabine açıklandıktan sonra vekiller arasında alay konusu oldu. Delican’dan yeni kabinenin açıklanması sonrası

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 14:00
EGE POSTASI - 1 Kasım seçimlerinden sonra milletvekillerinin rozet törenlerine katılmayan, ardından kendisine yakın bazı ilçe başkanları ile Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın milletvekili töreninde yer alıp rozet takarak şimşekleri üzerine toplayan İl Başkanı Bülent Delican, yeniden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım’ı 30 ilçe başkanıyla ziyaret etmek için harekete geçti. Delican, 30 ilçe başkanıyla Yıldırım’ı ziyaret etmek adına randevu talep etti.

"BÜLENT DELİCAN'DAN BİNALİ YILDIRIM YORUMU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

RANDEVU  VERECEK Mİ'
Yeniden vekil adayı olduktan sonra geldiği kentte Delican’ı sürece müdahil etmeyen ve Delican’ın tavırlarından rahatsız olan Yıldırım’ın randevu verip vermeyeceği merak konusu.

KERAMET KOLTUKTA
Delican’ın randevu istediğini öğrenen bazı teşkilat üyelerinin “Sayın İl Başkanı, 7 Haziran seçimlerinde İzmir’de seçim çalışmalarına katılan Bakan beyin programlarına destek vermediler. Sayın Bakanımız yokmuş gibi davrandı. Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde Bakan Bey aday olunca aynı İl Başkanımız Bakanımızı “ Efsane geri dönüyor” diyerek karşıladı. İl Başkanımız Sayın Bakanımızın seçildikten sonra Ankara’da yapılan törenine de katılmadı. Ancak; Sayın Bakanımız yeniden Ulaştırma Bakanı olarak Başbakanımız Sayın Davutoğlu tarafından atanınca Bakanımızın özel kalem müdürünü arayarak randevu istemiş. Kerameti koltukta olsa gerek” diyerek tepki gösterdikleri iddia edildi. 


 
ALAY KONUSU OLDU     
İl Başkanı Bülent Delican’ın “İzmir’de üç bakan istiyorum” açıklaması Bakan Yıldırım’ın bakanlık devir tesliminden sonra İzmirli bazı vekiller ile Yıldırım arasında alay konusu oldu iddia edildi.  İzmirli bir vekilin Baka Yıldırım’a dönerek “Sayın Bakanım İl Başkanımız “İzmir’e üç bakan istiyoruz” açıklaması yapmıştı. Sayın Başbakanımız İl Başkanının talebini yerine getirdi. Bu üç bakanlık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı” demesi üzerinde salonda bulunanlar kahkahaya boğuldukları iddia edildi.

NELER OLMUŞTU'
1 Kasım seçimlerinden sonra milletvekillerinin rozet törenlerine katılmayan, ardından kendisine yakın bazı ilçe başkanları ile Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a milletvekili törenine katılan ve rozeti takarak şimşekleri üzerine toplayan İl Başkanı Bülent Delican’ın sadece Hotar’ın programına katılması diğer vekilleri tepkisini çekmişti. Uzun süredir vekiller arasında taraf görüntüsü vermesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Delican’ın bu hareketi teşkilat içinde “Delican bu kez bardağı taşırdı. Binali Yıldırım’a ve vekillere saygısızlık yapıyor” yorumlarına neden olmuştu.

UÇAK BİLETLERİNİ İL BAŞKANI ALDI İDDİASI
Tepkiler üzerine teşkilat içinde AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a milletvekili törenine katılmak için kendisine yakın 10-12 ilçe başkanını davet ettiği diğer ilçe başkanlarını davet etmediği iddia edilmişti. Hatta teşkilat içinde Ankara’ya giden ilçe başkanlarının uçak biletlerinin İl Başkanı Bülent Delican tarafından alındığı iddia edilmişti.

TÖRENE KATILMADI
7 Haziran seçimlerinde Bakan Yıldırım’ın etkinliklerine katılmayan ve destek vermeyen İl Başkanı Delican 1 Kasım seçimlerinde Bakan Binali Yıldırım’ı program hazırladı. Seçimlerden sonra Bakan Yıldırım’ın İzmir’de yapılan milletvekilliği mazbata törenine katılan İl Başkanı Bülent Delican daha sonra Ankara’da Yıldırım ve diğer vekillerin programına katılmadı. Sadece AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a milletvekili törenine katıldı. Delican’ın bu davranışı teşkilat içinde “İl Başkanı milletvekillerine adil davranmıyor, teşkilatı ayrıştırıyor” eleştirilerine neden olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.