Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican’dan teşkilata ‘Kusursuz’ mesaj

Delican’dan teşkilata ‘Kusursuz’ mesaj

Kongre hazırlıklarına hız kesmeden devam AK Parti İzmir İl Teşkilatı sabah düzenlenen kahvaltıda ilçe başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.İl Başkanı Bülent Delican, kongrenin kusursuz geçmesini istediğini söyledi. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu için yapılan hazırlıklara hız verildi. Davutoğlu, modern dans gösterileri ve gül yapraklarıyla karşılanacak.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 12:19
İZMİR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı 5. İzmir İl kongresi hazırlıklarında sona geliniyor. 31 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek kongre öncesi ilçe başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltıda buluşan Delican, teşkilata ‘Kongrenin kusursuz geçmesini istiyorum’ mesajını verdi.

Kongre hazırlıklarını teşkilatla birlikte gözden geçirdiklerini belirten Delican, “Toplantıya ilçe başkanlarını, ilçe teşkilat başkanlarını ve il yönetim kurulu üyelerimizi çağırdık. Kongremizin gerçekleşeceği Halkapınar Kapalı Spor Salonu’na gelecek otobüslerin koordinasyonu ve aktarım yerleri ile ilgili noktaları tekrar tekrar gözden geçireceğiz. İlçeleri bu konuda motive etmek istiyoruz” dedi.

PARTİMİZE KATKI KOYACAK İSİMLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ
Teşkilatın il yönetimdeki isimlerin partiye katkı sunabilecek isimler olmasını istediğine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Teşkilatlar il yönetiminde ilçelerinde bulunan, rahat iletişim kuracakları arkadaşları istiyorlar. Merkez ilçelerdeki arkadaşlarımız ulaşım rahatlığı nedeniyle il binamızda daha kolay organize olabiliyorlar. Hem de daha geniş kalabalıklara ulaşabiliyorlar. O yüzden merkez ağırlıklı olmak üzere merkezden çepere doğru bir temsil yapacağız. Bizim için ilçe başkanlarımızın görüşleri çok önemli. Yönetimdeki arkadaşlarımızın kendi fikirleri de çok önemli. Tüm bunları değerlendirip son rötuşları yapıp İl Yönetim Kurulu listemizi oluşturacağız” diye konuştu.

İL YÖNETİMİ İÇİN TEŞKİLATLARLA GÖRÜŞTÜ
Toplantının ardından tüm ilçe başkanları ile tek tek görüşen Delican şunları söyledi: “İlçe Başkanlarımızdan il yönetimine katkı sunacak arkadaşları tek tek bildirmelerini isteyeceğiz. Yönetim ile de görüşüp devam edecek ya da etmeyecek arkadaşların tespitini de yaptık. Çok geniş kapsamlı ve verimli bir toplantı oldu. İzmir İl Başkanlığı olarak partimizin karar alma mekanizmaları ile bir araya geldik. Bu süreci en iyi şekilde kurgulayacak arkadaşları tespit edeceğimize eminim.”

GÜLLÜ KARANFİLLİ KARŞILAMA
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İl Kongresi'ne katılmak için cumartesi günü geleceği İzmir'de modern dans gösterisi ile karşılanacak. Dans gösterisinde, Türkler'in Orta Osya'dan Malazgirt'e girişi, İstanbul'un fethi, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanı ve önemli siyasi figürlerin ile olayların yer alacağı koreografi sunulacak. Opera sanatçısı da "Başbakan Davutoğlu, milletin tek umudu" adlı rock şarkı söyleyecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ilk kez cumartesi günü ağırlayacak olan İzmir teşkilatları, kongrenin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu'nu 10 bin Türk bayrağı 10 bin parti bayrağı, 5 bin turuncu beyaz balonlarla süsledi. Davutoğlu, turkuaz renkli dar platformdan partililere karanfil dağıtarak yürüyüp salona gidecek. Partililer de ona tribünden gül yaprakları atacak. Salonda üzerinde "Biriz beraberiz birlikte yeni Türkiye'yiz", "Yeni Türkiye yolculuğu devam ediyor" yazılı pankartlar asıldı. Davutoğlu arka fonunda "Yeni Türkiye yeni güç, hedef 2023" yazılı sahneden konuşma yapacak. Kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım katılacak. Kongreye her gelenin adına fidan dikilerek, Buca'da sigara izmaritinden çıkan yangında kül olan orman, 28 bin fidanla yeniden yeşertilecek. Kongreye katılanlara tavuklu pliav, ayran, şerbet, lokma ve kumanya ikram edilecek. 

Kongrede partililer, mehter takımının şarkılarıyla coşacak. İstanbullu bir grup, modern dans gösterisi sunacak. Dans gösterisinde, Türkler'in Orta Osya'dan Malazgirt'e girişi, İstanbul'un fethi, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanı ve önemli siyasi figürlerin ile olayların yer alacağı koreografi izlenebilecek. Opera Sanatçısı Lütfi Tuna, Başbakan Davutoğlu için yazdığı iki şarkıyı Anadolu Flarmoni Orkestrası eşliğinde sesledirecek. Tuna, "Bu köklü davayı yaşatmaya devam, tarihe selam olsun" diyerek türkü söyleyecek, "Başbakan Davutoğlu, milletin tek umudu" adlı rock şarkı da ilk kez orada seslendirilecek. Davutoğlu, kongrede konuştuktan sonra helikopterle Manisa'ya gidecek, akşam yeniden İzmir'e dönüp valiliğin Kaya Termal Otel'de onuruna verdiği işdünyası, meslek orgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği akşam yemeğine katılacak. 

İL YÖNETİMİNİ SOYLU YAPACAK
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na Temmuz ayında atanan Bülent Delican'ın tek aday olması beklenen kongrede il yönetim kurulunu belirlemek için yarın (cuma) teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı süleyman soylu İzmir'e gelecek. İzmir koordinatör milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Salih Koca'nın da katılacağı toplantıda partiyi genel seçime taşıyacak il yönetimi oluşturulacak. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.