Dolar 32,4268
%0.05
Euro 34,4659
%-0.08
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Yüksel'e Kocaoğlu övgüsü: Keşfetti, çıkardı; teşekkürler!

Delican'dan Yüksel'e Kocaoğlu övgüsü: Keşfetti, çıkardı; teşekkürler!

İzmir'de son dönem stat sorunu ve belediyelerin köy mallarını satışa çıkarması konularında karşı karşıya gelen CHP ve AK Parti'de iki mevkidaş bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 20 Aralık'ta CHP İzmir İl Başkanı seçilen Alaattin Yüksel'i ziyaret etti. İkili kentin sorunlarının çözümü için işbirliği mesajları verdi. Delican, 2004 yılında Aziz Kocaoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu süreçte Yüksel'in il başkanı koltuğunda oturduğunu hatırlattı, “ Yüksel, Aziz Kocaoğlu gibi bir değeri keşfetti, çıkardı" dedi. Delican'dan Yüksel'e 'büyük' övgü:

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 13:11
EGE POSTASI -HABER SERVİSİ - İzmir siyasetinde fair-play buluşması yaşandı.

Kentte son dönem stat sorunu ve belediyelerin köy mallarını satışa çıkarması konularında karşı karşıya gelen CHP ve AK Parti'de iki mevkidaş bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, karşılıklı hakaretlerle gerilen politik iklimi yumuşatmak için adım attı. Delican, yaklaşık iki ay önce seçilen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i çiçek ve çikolatayla makamında ziyaret ederek 'siyasette başarı hizmette birliktelik' diledi. Yüksel de siyasi rakibine aynı nezaketle yanıt vererek, İzmir'in sorunlarının çözümünde birlikte çalışacaklarını söyledi.




KONSENSÜS MESAJI
Amaçlarının İzmir'e hizmet ve kentteki demokratik siyasi iklimin devamlılığını sağlamak olduğunu ifade eden Delican, şunları söyledi;
“Ülkenin kenti sorunları elbette var. Konsensüs şekilde çözmek gerek. Bizlerde siyasiler olarak uzlaşıyla hoşgörüyle kaktı koymak istiyoruz. Bu bağlamda İzmir önemli bir kent. Yerelde CHP iktidar. Ülke genelinde AK Parti iktidar. İzmir'e dair ne proje varsa Bakanımız Binali Yıldırım'ın da dediği gibi 'İzmir için her şeyi kol kola yapmaya hazırız.' Birlikte hareket etmek kültürü başarılı işler ortaya çıkardı. İzmir'de İZBAN en güzle örnek. Bakanımız Büyükşehir Belediye Başkanımız TorbalIı'da açılışı beraber yapacak. Devam eden 35 proje var. İstanbul Otobanı, Çandarlı Limanı, Havalimanı büyütüldü, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Yeni Fuar Alanı ve tramvay İzmir'e yapılan iyi projeler. Ulaşım alt yapı ve kentsel dönüşüm problem. Bu konularda artı işler kente katkı koyacaktır.Polemiklerden uzak durup çok daha önce yapmamız gerekirdi. En kısa sürede bir araya gelip söylemlerimizi basın yoluyla değil istişare içinde yol almalıyız. Başbakanlık Ofisi var. Tadilatı bitince hayırlısı olsun ziyaretine bekliyoruz.Başbakanımız İzmir'e daha sık gelecek.”

DELİCAN'DAN YÜKSEL'E KOCAOĞLU ÖVGÜSÜ
CHP İl Başkanı Yüksel'le ilgili bir anısını anlatan Delican, “Siyaset bir duruş ister. Duruşu olan insanlar siyasette başarılı olur. 2004'te Ahmet Piriştina rahmetli olduğunda Alaattin Yüksel il başkanıydı. Biz 60 kişilik meclis grubuyduk. Aday da çıkartabilirdik. Cumhurbaşkanımız bize “İzmir CHP'yi sandıkta seçti. Sandık herleyin üstünde. Onlar kimi gösterirse oyunuzu ona verin” dedi. Yüksel'de Aziz Kocaoğlu gibi bir değeri keşfetti çıkardı. Bu duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YÜKSEL'DEN İŞBİRLİĞİ VURGUSU
CHP İl Başkanı Yüksel ise, ziyaretin önemli sonuçları olacağını düşündüğünü ifade etti.“Siyaseti namusunuzla yapıyorsanız kente hizmet etmek için yapıyorsanız zor zanaattır.” diyen Yüksel, siyasetin çok özveri isteyen bir iş olduğunu belirtti.

Siyaset kurumunun prestijinin yükseltilmesine her zaman inandığını ifade eden Yüksel, “Siyaset yaparken bunu gözeterek yapmamız gerek. Siyasetçiye genel olarak saygı duyulması noktasında ortaklaşmak gerek. Siyasetin diline Bülent Bey her zaman vurgu yapmıştır. İşimizi yaparken birbirimizi kırıp dökmememiz gerek. Rekabet elbette olacaktır. Fair-play de unutulmamalı.Kısır çekişmeler yerine konuşabiliyor olmak sorunların çözümünde çok daha etkili olacaktır. Yerelde iktidarız, genel iktidarsınız. Bu İzmir'in sorunlarının çözümünde önemli bir işbirliğidir” dedi.



MÜLTECİ VE TERÖR SORUNUNA DEĞİNDİ
Mületeci ve terör sorununa değinen Yüksel, “ İnsanlar Ege Denizi'nde ölmeden soruna nasıl çözüm bulunabilir konuşmak gerekir. Kendi ülkemizde terör var. Her gün şehit haberleri geliyor. PKK terörü eğitimi günlük yaşamı engelliyor. Ülkenin egemenlik haklarına saldırıda bulunan PKK terörünü lanetliyorum. Bunu konuşalım. Sivil halkın zarar görmesinin bir an önce durdurulması gerek. Dört siyasi partinin işbirliği yapmaları gerek” dedi.

KATILIMCILIK MESAJI VERDİ
Yerel yönetimlerde iktidar olduklarını hatırlatan Yüksel, “Herkesin katkısına açığız” mesajını verdi. Yüksel şöyle devam etti;
“Yerel yönetimlerin iktidar partisinin katılımına açık hale dönüştürülmesi için il başkanı olarak elimizden geleni yapacağız. İzmir'in hem güzel projeleri var hem de çözülmesi gereken sorunları var. Başta teşvik sorunu geliyor. Bu konunun çözülmesinde ortak hareket edebiliriz. Yerel yönetimlerin iktidarın içinde olarak gerçekleştireceği projeler var. Katı atık sorunu. Bir işbirliğine ihtiyaç var. Körfez temizliğinde işbirliğine ihtiyaç var.Kentin sorunlarını içeren bir dosya olarak size sunmak istiyoruz.”

DELİCAN: YERLİ OTOMOBİL İZMİR'DE ÜRETİLSİN
Delican, yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi noktasında Yüksel'e çağrıda bulundu. Delican, “Yereliyle geneliyle ortak hareket edip bunun İzmir'de yapılmasını isteyen bir iş adamıyım. İzmir'in dinamiklerini harekete geçirelim. İlk yerel otomobili İzmir'de yapalım” dedi. Yüksel ise “Ben de otomotivciyim. İzmir'e yakışır. Yerli marka üretme konusunda olmasa bile geçmişte yatırım yapılacağı zaman İzmir'd e olması için çabalarımız olmuştu” dedi.

SİYASETTE BAŞARILAR HİZMETTE BİRLİKTELİK
Delican basın mensuplarının Yüksel'in İzmir'de yüzde 60 hedef koymasını hatırlatması üzerine, “ Siyasi mücadelemizi vereceğiz. İzmirliye hizmet noktasında her zaman konuşarak sürdüreceğiz. Kendi görüşlerimize göre hareket ettiğimiz kulvar var. Kendisinin böyle bir talebi var. Bu hedefler bizim açımızdan da geçerli. Seçimlerde yarışacağız. Kavga etmektense yarışmak güzeldir. Siyasette başarılar diliyorum. Hizmette birliktelik diliyorum” diye yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.