Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican: Erdoğan’ı başkan yapacağız

Delican: Erdoğan’ı başkan yapacağız

AK Parti İzmir'de Kınık, Dikili ve Bergama'da ilçe kongreleri yapıldı. Kınık kongresine İl Başkanı Bülent Delican’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodoğan ile ilgili sözleri damgasını vurdu. “Türkiye’nin artık Fatih Sultan Mehmet’i var” diyen Delican, önümüzdeki seçimlerde yüksek oy alıp anayasayı değiştirerek Erdoğan’ı başkan yapacaklarını söyledi. Kongrede konuşan Milletvekili Aydın Şengül ise Kınık’a termik santral kurulacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2014 - 12:29
EGEPOSTASI – AK Parti İzmir Teşkilatı’nda Beşinci Olağan Kongre takvimi işliyor. Pazar mesaisinde 3 ilçede kongre yapıldı. Yerel seçimlerde kazanılan ilçeler arasında yer alan Kınık’ta mevcut ilçe başkanı Sami Molla Ahmet’le yola devam edildi. Raşit Ülper’in milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle  yeni dönem için görev almadığı Bergama’da Mustafa Durmaz yeni ilçe başkanı oldu. Dikili’de de değişim yaşandı. Mevcut Başkan Levent Bağçıyan koltuğu, Zafer Afyon'a bıraktı.

DELİCAN VE ŞENGÜL DAMGASI
AK Parti’nin Kınık İlçe Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Bülent Delican ve Milletvekili Aydın Şengül, çarpıcı açıklamalar yaptı. Delican, önümüzdeki seçimlerde yüksek oy alıp anayasayı değiştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacaklarını savunurken, Aydın Şengül ise Kınık’a bir santral kurulacağını belirtti, “Uyanık olun, engel olmak isteyenlere izin vermeyin” dedi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican konuşmasında Türk ulusunun tüm dünyaya kardeşliği, huzuru, birlik ve beraberliği yaymış bir neslin torunları olduğunu söyledi. “Bizim yönetimimizde olduğu zaman Selçuklu, Osmanlı devletinde bölgede hep huzur ve kardeşlik vardı. Birçok toplumu bir arada huzur içinde yaşattık. Ne zaman ki bizi tarih sahnesinden silmeye, geri adım attırmaya çalıştılar, dünyada kaos, savaşlar yayıldı. Birinci dünya savaşının temeli, bu milletin ortadan kaldırılması üzerine yapılmıştır” diyen Delican, “Amaç İslamiyeti bu milletle beraber ortadan kaldırmaktı” diye konuştu.  İngilizler’in bu savaş sırasında uçaklardan Araplara “Türkler Müslümanlıktan çıktı hepinizi kesecekler” şeklinde bildiriler attığını belirten Delican, “Bizler İslam’a inanan inançlı insanlar olarak söylenen sözler, insana değer veren bir yapıya sahibiz. Bizler bu  dünyada güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen sevgili peygamberimizin sancağı altında toplanmış kişileriz.Geçmişte atalarımızın yaptığı hatalara düşmeyeceğiz. Daha uyanık olacağız” dedi. Delican sözlerini şöyle sürdürdü:

PARALEL VURGUSU
"17 - 25 Aralık sürecinde, inandığınız, kardeşimiz dediğiniz insanlardan hep birlikte ihaneti yaşadık. Binlerce yıldır hiç böyle bir ihanet görmedik. İnanan insanların bize yaptığı bu kalkışma, kendi aralarında aslında cemaate karşı bir kalkışmaydı. Cemaat o hançeri yedi, cemaatin içindeki paralel yapı bu hançeri kendine vurdu. Sayın liderimize bu hançeri vurmaya çalışırken, dik duran liderimiz o hançeri tuttu ve onlara sapladı. Esas amaç şu Ortadoğu’da haritalar yeniden şekilleniyor. Bizi masada istemiyorlar. Şu masada pazarlık olsa, masada oturanlar karar verecek. En güçlü olanlar, o kararı geçirecektir. Burada güçlü bir lider istemiyorlar. Allaha şükür bizim çok güçlü liderimiz var. Sizlerin sağduyusuyla, inancıyla cumhurbaşkanı yaptık. İnşallah bu seçimlerde sizlerin yüzde 90, 100’lere yakın sandığa gitmenizle inşallah biz onu anayasayı da değiştirerek başkan yapacağız. Türkiye’nin önü çok açık. Biz yeni Türkiye için koşuyoruz. Bu bölgede bu dünyada huzurun yeniden tesisi için çok önemli. 2. Abdülhamit çok büyük toprakları idare ediyordu. Baktı ki bu milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar, yok etmeye çalışıyorlar. 3 binden fazla kız okulu, meslek okulları açtı, eğitime çok önem verdi. Uçağın burnunu tekrar havaya kaldırdı. Ama onu da derdest ettiler. Maalesef 2. Abdülhamit başarılı olamadı. Ama biz daha sonra o günlerden öyle bir yeni filiz çıkardık ki Türkiye Cumhuriyeti ile başlayan o süreçte, Mustafa Kemal, o kısa ömründe yeniden bu ulusu ayağa kaldırdı. Ve şimdi bu ulusun bir Fatih Sultan Mehmet’i var. Recep Tayyip Erdoğan güneş gibi doğdu.”



Kongrede konuşan Milletvekili Aydın Şengül de Türkiye’nin kendi kaynaklarını kullanmasını istemeyen güçler olduğunu söyledi. Şengül, “Herkes şunu istiyor. Türkiye sen kendi öz kaynaklarını kullanarak enerji üretme. Sürekli dışarıya bağımlı kal. Sürekli enerji konusunda dış ticaret açığı ver. Belli güçler bizim kendi kaynaklarımıza yönelip santrallerimizi yapmamamız için ciddi organizasyon içinde. Bunlar termik santral yaptırmamak  adına kendi kaynaklarımızı kullanmamak adına her şeyi yapıyor. Maalesef o santrali yapacak kişiler de onların eline ciddi anlamda kozlar veriyor. Kardeşim termik santral yapacaksan, zeytin olmayan bir sürü alan varken, o kadar zeytini kesmesi de yanlış" dedi.

KINIK'A SANTRAL
Kınık’a da en kısa sürede ciddi bir yatırımcıyla bin megavat gücünde santral kurulacağını belirten Aydın Şengül, çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Burada 4 bin kişi çalışacak. Kentin gelirine  katkısı olacak. Sizlerin bunu sonuna kadar desteklemenizi istiyoruz” dedi. Şengül sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu yaparken çevremizi tahrip etmeyeceğiz. Öyle bir algı yaratılmış ki, santraller yapıldığında, etrafını kirleten, etrafı yok eden enerji yatırımıymış gibi algı yaratılıyor. Belki 20-30 yıl önce böyleydi.  Santral diyince akla Yatağan geliyor.  Ama Aliağa’da kurulan bir termik santral var. Vaktiniz olursa gidin gezin. Tüm samimiyetimle söylüyorum, oradaki bir demir çelik fabrikası, termik santrale göre 10 kat fazla kirletiyor. Sadece buhar çıkıyor. Artık teknoloji gelişmiş durumda. Kınıklı kardeşlerime bu yatırıma sahip çıkın diyorum. Engel olmak isteyenlere karşı uyanık olun, izin vermeyin.”


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.