Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değirmenci'den şok iddia!

Değirmenci'den şok iddia!

SEÇİMLERİN ardından kapısına kilit vurulan ancak miras kavgası aylar önce başlayan İzmir İl Özel İdaresi’nin taşınmazlarının akıbeti henüz belli olmazken, bürokrasi çevrelerinde dolaşan dedikodulara şok bir iddia eklendi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 10:06
İZMİR - Hürriyet'ten Turan Gültekin'in haberine göre İzmir İl Genel Meclisi'nin  üçüncü ve son başkanı CHP’li Serdar Değirmenci, adadan türbeye, 5 yıldızlı otellerden kentin en değerli bölgelerindeki arazilere kadar tutarı 3.5 milyar TL’yi geçen, sayısı 700’ün üzerindeki taşınmazların haraç mezat gözden çıkartıldığını öne sürdü.

Sümerbank’a İHL
Değirmenci’nin iddiasına göre en çok tartışma konusu olan iki mülk, İl Özel İdaresi hizmet binası olarak 26 bin 600 TL’ye restore edilen eski Tekel Tütün Deposu ile Alsancak’taki Sümerbank arazisine İmam Hatip Lisesi yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapılması teklif edilen ve inşası son aşamaya gelen eski Tekel Tütün Deposu’nun birinci katına taşınacak, üç katı ise İHL yapılacak. Bir İHL de Büyükşehir’in kongre ve kültür merkezi yapmak için planlarını hazırladığı, Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getiren Alsancak’taki Sümerbank arazisine kurulacak. Kapatılan İl Genel Meclisi, araziyi 20 yıllığına Büyükşehir’e tahsis etmiş, tahsis kararı aylarca Vali Toprak ile meclis arasında mekik dokumuş, son olarak da Özel İdare kapatılacağı için İçişleri Bakanlığı’na gönderilmişti.

Çınarlı’ya cam
Özel İdare’nin Çınarlı’daki tesisi ise protokol camisi yapılmak üzere İl Müftülüğü’ne tahsis edildi. Müftülük yetkililerinin arazide inceleme yaptığını ileri süren Serdar Değirmenci, “Alanın İl Müftülüğü’ne verilmesi işlemleri tamamlandı, imzalar atıldı. Müftülük elemanları alanı ölçüp biçti bile. Büyükşehir’in İnciraltı’na bir protokol camisi yapma projesi varken, kentin en değerli yerine cami yapmaya kalkıyorlar” dedi.

Oteller satılıyor
Görevi sona ermesine rağmen malların paylaşımıyla ilgili çalışmaları takip eden Değirmenci’ye göre Özel İdare’nin sahibi olduğu Bozdağ Kayak Merkezi, Gölcük Oteli, Balçova Termal Oteli, Kaya Thermal, Çeşme Oteli ve Foça Polen Tatil Köyü ise Özelleştirme İdaresi’ne verilerek özelleştirilecek. Pınarbaşı’ndaki otomobil yarış pisti de TOKİ’ye devredilecek.

Gaziemir’e mülteciler
Özel İdare’nin Gaziemir’de bulunan ve içinde lojmanlarla şantiyelerin yer aldığı tesis, göçmenlerin ve mültecilerin yerleştirilmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Kemeraltı’ndaki Özel İdare hizmet binası da yeni oluşturulan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi’ne verilecek.

Vali Toprak’tan veto
Bu arada, Özel İdare Malları Paylaştırma Komisyonu’nda daha önce köylerin arazileriyle ilgili kararın Vali Mustafa Toprak tarafından veto edildiği öğrenildi. Komisyon daha önceki toplantılarında köylerin 30 dönümün üzerindeki arazilerinin Büyükşehir’e, altında kalan arazilerin ise ilgili belediyelere devredilmesi kararı almıştı. Ancak Vali Toprak, kararı veto ederek bir kez daha görüşülmesi için komisyona geri
gönderdi
.
İrade yok sayılıyor
İzmir halkının iradesinin hiçe sayıldığını savunan Serdar Değirmenci, “Her şeyi kendi aralarında konuşmuşlar, kafalarında bitirmişler. Önümüzdeki komisyon toplantısında her şey sona erecek. Eğer bunlar gerçekse İzmir’e ihanetten başka bir şey değildir. İzmir’de yerel idarenin, yerel politikacıların, halkın iradesini hiçe saymak demektir. Halkın oyuyla gelmiş, İzmir’i yönetmekle görevlendirilmiş kadrolara yönelik en büyük kötülük olur. Yerelin malı yerelde kalmalıdır” diye konuştu.
 
Çıkarılan bir yasanın Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde işlemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Değirmenci, “Denizli’de, Trabzon’da özel idare malları belediyelere veriliyor da niye İzmir’de verilmiyo? İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni AKP yönetmediği için mi bu şekilde davranılıyo? AKP ve MHP il başkanlarını da İzmir’in mallarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Kimse bu talana kayıtsız kalmasın. Eğer her şeye merkezi idare karar verecekse yerel yönetime gerek kalmazdı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.