Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu: Kimse bizden özür dilememizi beklemesin

Davutoğlu: Kimse bizden özür dilememizi beklemesin

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşen Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesinden sorumluluğun Türkiye'de olmadığını söyledi. "Rusya ile her düzeyde görüşmeye hazırız" diyen Davutoğlu, hiçbir ülkenin sorumluluğunu yerine getirdiği için de özür dilemeyeceğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 16:32
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de görüştü. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız" dedi.
Davutoğlu, hiçbir ülkenin, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemeyeceğini ve hiçbir ülkenin de bundan dolayı özür beklememesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin Suriye sınırının bir NATO sınırı olduğunu belirten Davutoğlu, ihlalin sadece Türkiye'ye dönük olmadığını, NATO'ya dönük olduğunu da söyledi.
"24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız" diye konuşan Davutoğlu şunları söyledi: "Rus uçağının düşürülmesi) Yaptığımız savunmaya dönüktü, 3 kez hava sahamız ihlal edildi, biz de 3 kez uyardık."
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye'nin kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahip olduğunu vurguladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.