Dolar 32,5261
%-0.06
Euro 34,8759
%0.03
Altın 2.431,270
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davul-Zurnalı toplu sözleşme yolda: İZENERJİ'de düğüm çözülüyor

Davul-Zurnalı toplu sözleşme yolda: İZENERJİ'de düğüm çözülüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan yaklaşık 3 bin 500 personeli yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde adım adım sona yaklaşıldı. Arabulucu sürecinin ardından düğümlenen ve sendikanın grev duyurusuna hazırlandığı toplu iş sözleşmeleri için belediye ile gerçekleştirdiği son görüşmeden olumlu sonuç çıkarken, belediye işçisi dört yıl sonra ilke kez davul zurna ile kutlama yapmaya hazırlanıyor. İZENERJİ'de davul-zurnalı toplu sözleşme yolda

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 14:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin eylem yaparak protesto ettiği toplu sözleşme krizinin ardından flaş gelişmeler yaşandı. Arabulucu sürecinin ardından yeniden masaya oturarak görüşmelere başlayan Belediye yönetimi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında kısmen uzlaşma sağlandı. Taraflar arasında önümüzdeki günlerde gerçekleşecek son görüşmelerden de uzlaşma sağlandığı takdirde, 3 bin 500’ü aşkın çalışanı kapsayan sözleşmeler düzenlenecek törenle imzalanacak.

KRİZ ÇÖZÜLDÜ, GREV PLANLARI RAFA KALKTI

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen eylemin ardından greve hazırlandığını duyuran sendika ile belediye arasında devam eden gelişmelerden işçinin lehine olumlu sonuç çıktı. İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında gerçekleşen son görüşmenin ardından yüzde 6’lık ücret artışı yüzde 8’e, 40 günlük ikramiyeler de 60 güne çıkartılırken, uzlaşma yolu da açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talebi üzerine hız kazandığı öğrenilen görüşmelerle birlikte, grev hazırlıkları da rafa kalkarken, krizle birlikte yükselen tansiyon da düştü.

DÖRT YIL SONRA DAVULLU ZURNALI KUTLAMA YOLDA

Sendika ile kalan maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine nihai sonuç alınamazken, belediyenin yevmiye artışı, iş riski ödemeleri ve sosyal haklar ile ikramiyelerde ekstra artış talebini bir kez daha değerlendirmesi bekleniyor. Genel-İş Sendikası’nın toplu sözleşmelerle ilgili yüzde 12 zam ve 70 günlük ikramiye istediği öğrenilirken, belediye yönetimi ile önümüzdeki 60 gün içerisinde uzlaşma sağlayamadığı takdirde ise greve çıkması bekleniyor. Karşılıklı anlaşma sağlandığı takdirde ise, genel seçimler öncesinde düzenlenecek törenle işçilerin davul zurna eşliğinde kutlama yapılabileceği öğrenildi. Sendika en son 2011 yılında personelin taşerondan belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’ye geçişi sırasında düzenlenen törenle kutlama yapmıştı.

3 BİN 600 PERSONELİN KADERİ ÇİZİLECEK

Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan ve belediyenin Park ve Bahçeler, Yeşil Alanlar, İdari İşler, Kültür-Sanat, Mezarlıklar, Huzurevleri, Aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 17 farklı biriminde çalışan yaklaşık 3 bin 600 sözleşmeli personeli kapsıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.