Dolar 32,3667
%-0.35
Euro 34,7691
%-0.11
Altın 2.394,190
%-1.18
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darbe girişimi gecesinde 23 sanıklı 'sala davası' görüldü

Darbe girişimi gecesinde 23 sanıklı 'sala davası' görüldü

Torbalı'nın Pancar Köyü'nde, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camideki imam ve müezzinle tartışıp, sala okunmasını engelledikleri iddiasıyla 8'i tutuklu, 1'i aranan toplam 23 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklarının tümünü tahliye edip, duruşmayı erteledi. İzmir'de 'sala davası' görüldü

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 17:40

İZMİR - 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından, Pancar Köyü'nde bulunan Merkez Camii'nde imam Ekrem Kara ve müezzin Süleyman Süngü'nün sala okumasını engelledikleri iddiasıyla aralarında Torbalı Belediye Meclisi CHP'li Yalçın Efe'nin de bulunduğu 22 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Doğan A., Mert G., Osman İ., Pakize Ç., Salim A., Sercan Ç., Serdar K., ve Yılmaz B. tutuklanırken, 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, 1 kişi hakkında ise yakalama kararı verildi. 

Soruşturmayı yürüten savcının İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davanın iddianamesinde, 15 Temmuz gecesi valilik ve müftülüğün sala verilmesi talimatı üzerine müezzin Süleyman Süngü ile imam Ekrem Kara'nın camiye gittikleri kaydedildi. "Kimin için sala okuyorsu? Bu saatte sala mı verili? Herkes işe gidecek. Niye bu sesle insanları rahatsız ediyorsun'" diyen sanıkların müezzin ve imama engel olup dövmeye kalkıştıkları belirtilen iddianamede, ayrıca Cumhurbaşkanı'na yönelik hakarette bulundukları ve "Neden İstiklal Marşı okumuyorsunuz'" dedikleri ileri sürüldü.

Sanıklar hakkında 'cebir, şiddet kullanarak, hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüse iştirak halinde yardım etmek', 'iştirak halinde kamu malına zarar vermek', 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' ve 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 13.5'er yıl hapis cezası istendi.

Bugün görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına sanıklar ve davacılar ile avukatları katıldı. Sanıkların yakınları ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in de izlediği duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı ve ifadelerinin alınmasına başlandı.

TÜM SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Torbalı İlçesi Pancar Köyü'nde, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camideki imam ve müezzinle tartışıp, sala okunmasını engelledikleri iddiasıyla 8'i tutuklu, 1'i aranan toplam 23 sanıklı davada ara karar verildi. Duruşmada ifade veren sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklarının tümünü tahliye edip, duruşmayı erteledi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.