Dolar 32,4417
%0.01
Euro 34,8475
%0.31
Altın 2.435,860
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Danıştay, Türk Eğitim-Sen’den Andımız için savunma istedi

Danıştay, Türk Eğitim-Sen’den Andımız için savunma istedi

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) temyiz ettiği Andımız davasında Türk Eğitim-Sen’den savunma istedi. Kurul, davacı sendikadan savunma yazısı geldikten sonra karar verecek. Bu karar kesin nitelik taşıyacak.

  • Ege Postası
  • 03.11.2018 - 07:51

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ‘Öğrenci Andı’ başlıklı 12’nci maddesini yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’da dava açmıştı. Danıştay 8’inci Dairesi, ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü oyçokluğuyla iptal etmişti.

MEB TEMYİZ ETMİŞTİ

Davalı MEB, bir üst kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda kararı temyiz etmişti. MEB, yürütmesinin durdurulmasını da istemişti. MEB’in temyiz istemini görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, davacı sendikadan savunma alındıktan sonra dosyayı görüşerek sonuçlandırmaya karar verdi.

‘30 GÜN SÜREMİZ VAR’

Davacı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’in temyiz dilekçesinin önceki gün (31 Ekim) Danıştay tarafından kendilerine gönderildiğini, buna karşı bir cevap yazacaklarını belirterek, “30 gün süremiz var. Cevabı yolladıktan sonra Kurul bir değerlendirme yapacaktır” dedi.
Davalı sendika 30 gün içinde savunma yazısı yollayacak. Savunma geldikten sonra kurul davada son sözü söyleyecek. HÜRRİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.