Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tek tuşta belediye

Tek tuşta belediye

​30 ilçe ile bilişim anlamında işbirliğini arttıracak “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü”nün imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirlilere daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunabilmek için bilişim alanındaki yatırımlarımız ve işbirliğimiz sürecek” dedi. Hayata geçecek işbirliği kapsamında 30 ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tek bir havuzda toplanacak ve vatandaşlar belediye hizmetlerinden daha rahat faydalanacak.

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 11:42
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleşen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, akademisyenler, İzmir Kent Konseyi yönetimi, ekonomi ve iş dünyasının önde gelen isimleri, belediye bürokratları ve bilişim sektörü temsilcileri katılım gösterdi.


 
BİLİŞİME 10 YILDA 20,5 MİLYON TL
Törende söz alarak ilçe belediye başkanlarına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kez 2002 yılında uygulanmaya başlayan yeni bilişim sistemiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Vatandaşa verilen hizmetlerin düzenli götürülebilmesi için nasıl bir çalışma mutfakta gelişen bilgi ve teknolojiyi nasıl kullanıyoruz onu hemşerilerimize duyurmak istedik. İlçe belediyeleriyle yapacağımız bu protokolle bilgiyi paylaşarak, hatalarımızı görerek, çalışmalarımızı düzeltmek, daha koordine ve daha hızlı çalışarak başarılı olmak istiyoruz. Tüm bilgileri ortak bir havuzda toplayarak kaynak ve zaman israfını da önlemeyi hedefliyoruz. İlçe belediyeleri bugüne kadar değişik firmalardan satın aldıkları bu hizmetlere artık ihtiyaç duymayacak. Belediyelerin bilişim maliyetleri düşecek.
 
DAHA KALİTELİ VE DAHA HIZLI HİZMET
“Vatandaşların daha kaliteli ve daha hızlı hizmet alması sağlanacak” diyerek sözlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Afet ve kriz durumlarında kesintisiz ve hızlı iletişim sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi on yılda bilişim altyapısında sadece İZMİRNET projesi için toplamda 20,5 milyon TL bütçe ayırmıştı” dedi ve teknoloji alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımları özetledi. Son olarak “Bilişim alanındaki yatırımlarımızı daha çok yaygınlaştırarak, yeni teknolojileri gün be gün takip edip hemşerilerimize sunarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diyen Kocaoğlu, imzalanan protokol ile birlikte işbirliğinin ve bilişim alanındaki yatırımların süreceğini vurguladı.
 
İZMİRLİLERE DAHA KALİTELİ VE HIZLI HİZMET SUNACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bilişim altyapısının ilçe belediyeler tarafından kullanılmasını sağlamak ve bilgi sistemleri verilerinden karşılıklı yararlanarak kaynak ve zaman israfını önlemek amacıyla, ilki 2004 yılında imzalanan “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” kapsamı, yeni bağlanan ilçeleri de içine alacak şekilde yenilendi. Yeni protokolle ilçe belediyelerinin yüksek maliyetli bilişim teknolojileri yatırımlarının düşürülmesi hedeflenirken aynı zamanda bilgiler “ortak havuzda” toplanarak veri tekrarı önlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçe belediye başkanı arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçe belediyelerinin ihtiyacı olan otomasyon yazılımları ile kablolu ve kablosuz veri aktarım sistemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek. Kullanıma açılan sistemlerin güncel tutulması da Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı tarafından sağlanacak. İzmirlilere daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için hazırlanan protokolün ilki 2004 yılında 9, ikincisini ise 2009 yılında 16 ilçe belediyesiyle imzalanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.