Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ak Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na kentsel dönüşüm çıkışı!

Ak Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na kentsel dönüşüm çıkışı!

Ak Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI’ya İzmir Büyükşehir belediyesinin bakanlar kurulundan onayını aldığı 7 kentsel dönüşüm alanının akıbetini sordu. Ak Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 11:30
Hamza Dağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI’ya yönelttiği soruda  “Kentsel dönüşümle alakalı İzmir Büyükşehir Belediyesinin uzun bir süre beklediğini iddia ettiği ve daha sonra yaklaşık iki seneden bu yana onay verilen kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili bir gelişme var m? Burada kentsel dönüşüm konusunda işlem yapmak için belli bir süre var mı'” diye sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, vermiş olduğu cevapta, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesinin teklif ettiği 7 alanın tamamı Bakanlar Kurulu kararları alınarak kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendiğini ve bu kararların 8 Mayıs 2012-13 Mart 2013 tarihleri arasında Resmî Gazete’de yayınlandığını” ifade etti. Geçen zaman içerisinde yapılan çalışmalar hakkında yetkili idare olan Büyükşehir Belediyesinden bilgi alınabileceğini de belirten sayın bakan, bu 7 alanda kentsel dönüşüm kararının çıkartıldığını bu noktadan sonra konunun belediyelerin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.



İzmir Milletvekili Hamza Dağ yağmış olduğu açıklamada şunları ifade etti;
“Gerek dönemin CHP vekilleri ki bunların bazıları bugün İzmir’de parti içi önemli görevlerde gerekse de büyükşehir belediye başkanı sabah kalkıp, akşam yatıp hükümet bizi engelliyor. Projelerimiz onayda bekliyor diye feveranda bulunuyorlardı. Hatta bir adım öteye geçip bugün onay gelsin yarın kentsel dönüşüme başlarız diyorlardı. Bakanımızın da ifade ettiği gibi 2013 Mart’ı itibariyle Büyükşehir belediyesinin istediği kararların tamamı bakanlar kurulunda alınmıştır. Aradan geçen 3 yılda bırakın herhangi bir kentsel dönüşümün gerçekleşmesini ortaya konulmuş somut bir proje dahi yoktur. O zamanlar kanal kanal gezip, gazetelere demeç verip bazı illerin ki hemen onaylanıyor, bizim ki ise hala onaylanmadı. Bunu biri bize izah etmeli diyenKocaoğlu, bu 7 alanda 3 senedir neden hala kentsel dönüşümün gerçekleşemediğini de dürüst bir şekilde izah etmelidir diye düşünüyorum. Görüldüğü gibi amaç iş yapma,  hizmet üretme olmayınca her konuyu bir siyasi mağduriyet alanı olarak konuşma ve bundan nemalanma peşinde koşma olunca ne yazık ki %60’ına yakını plansız olan bir şehir ortaya çıkıyor. Biz diyoruz ki İzmir her zaman daha fazlasını hak eden mükemmel bir şehir. O koltukta oturanlar basit siyasi manevralarla anı kurtarmayı değil şehrin geleceğini inşa etmeyi düşünseler her şey çok daha güzel olur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.