Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP’den AK Parti’ye delege salvosu

DSP’den AK Parti’ye delege salvosu

AK Parti kongre takvimi yapılan delege seçimleri ilçelerde devam ederken, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe’den tepki geldi. Karakülçe “425.000.bin üyesi olduğunu söyleyen iktidar partisinin 30 ilçede yapacağı kongreler de atama delege atama adayla seçim sürecini tamamlaması ülkemiz demokrasisinin ne kadar VAHİM bir durumda olduğunun göstergesidir. Dedi

  • Ege Postası
  • 19.10.2014 - 09:53
HABER SERVİSİ-  Delege seçimlerini tamamlayarak Genel seçim startı vermek isteyen Ak Parti’de delege seçimleri yapılırken ilginç bir eleştiri DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe’den geldi. Yapılana delege seçimlerinin anti demokratik bir şekilde yapıldığı ifade eden Karakülçe sözlerine söyle devam etti; “Ülkemiz 2015 yılında yapılacak genel seçimlere doğru gitmektedir. Bu süreçte birçok siyasi partide demokrasimizin olmazsa olmazı kongre süreçleri yaşanmaktadır. Kongrelerin asıl amacı halkın kendi iradesi ile seçtiği delegelerle ve adaylarla yönetime direk olmasa bile dolaylı katılımının sağlanmasıdır. Maalesef üzücü olan İzmir’de 425.000.bin üyesi olduğunu söyleyen iktidar partisinin 30 ilçede yapacağı kongreler de atama delege atama adayla seçim sürecini tamamlaması her fırsatta demokrasi havariliğine soyunanların özünde ne kadar diktacı ne kadar demokrasiden habersiz oldukları, Ülkemizin içinde bulunduğu tabloyu ifade etmesi açısından demokrasisinin ne kadar VAHİM bir durumda olduğunun göstergesidir.

YÜZDE 10’LUK BARAJ KALDIRILSIN
Maalesef aynı tablo muhalefet partilerinde de çok farklı değildir bu tablonun ülkemizdeki seçim kanunlarının ve her türlü adaletsizliğinin temeli olan yüzde 10’luk seçim barajının bir an önce değiştirilmesi (tamamen kaldırılması)en büyük arzumuz beklentimizdir. 2015 genel seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem arz eder. Özellikle 2019 a kadar seçim olmayacağı düşünülürse seçimlerde halkımızın gönlündeki partilere oyunu verip meclis aritmetiğinde dengeyi kurması için son fırsattır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.