Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP, İzmir'de adaylarını tanıttı

DSP, İzmir'de adaylarını tanıttı

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir Büyükşehir ve 23 ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Bornova Öğretmenevi’nde gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katılan DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, 31 Mart akşamını partilerinin kazanacağı başarı açısından bayram günü ilan edeceklerini belirtti. Karakülçe: 31 Mart akşamını bayram günü ilan edeceğiz 

  • Ege Postası
  • 09.03.2019 - 11:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Demokratik Sol Parti (DSP) Bornova Öğretmenevi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir ve 23 ilçe belediye başkan adayını tanıttı. DSP 30 ilçe yerine 23 ilçe ve büyükşehirde aday çıkardı.

Bayraklı adayı Ali Atıf Şen’in  müracaatı ilçe seçim kuruluna 3 dakika geç verilmesi nedeniyle kabul edilmedi. DSP Menemen, Foça, Bergama, Karabağlar, Gaziemir ve Bayındır’da da aday göstermedi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, 31 Mart akşamı İzmir’de büyük bir başarı elde edeceklerini söyledi.

SELÇUK KARAKÜLÇE: BUNLARA İNANMAYIN

DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, yerelde ve ülkede iktidar olan siyasi partilerin adaylarının vaatlerinin havada kaldığını belirterek, “Sanırsınız ki 17 yıldır bu ülkeyi, bu belediyeyi onlar yönetmiyor. Sanki yeni başlıyorlarmış gibi konuşuyorlar. Oyu bize verirseniz diyorlar. Bunlara inanmayın. İçimiz kan ağlıyor. Ama deniz bitti” ifadelerini kullandı.

KARAKÜLÇE: ADAYLARIMIZ BİRİNİN KAYIRMASI VE ATAMASIYLA DEĞİL HALKIN İÇİNDEN

DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, “Bütün arkadaşlarımız birilerinin kayırmasıyla, atamasıyla değil, sermayelerinin takipçisi olacak şekilde de değil halkın içinden. Halkça ve hakça bir düzen diye yola çıktık. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Çıktığınız yol ülkemizde şekillenecek olan siyasetin ana kolu, ilkesi. Her şey buradan çıkacak” dedi.

KARAKÜLÇE: 31 MART AKŞAMINI BAYRAM GÜNÜ İLAN EDECEĞİZ

CHP’nin eleştirilerine sert yanıt veren Selçuk Karakülçe, 31 Mart akşamı umudun yeniden yeşerdiği gün olacağını dile getirerek, “Bize yaşattıkları kaos nedeniyle geleceğimizi kaybettiriyorlar. Gençler işsiz ya da yurtdışına gidiyor. Bizlere düşen umudu inşa etmek. Umut vereceğiz diye yollara çıktılar ama sandıklara sahip çıkamadılar. Atatürk’ün kemikleri sızlıyor diyorlar sonra. İnşallah 31 Mart bütün ilçelerimizde DSP bayrağının yeniden yükseldiği, umudun yeniden yeşerdiği gün olacak. Bu gidişata dur deme cesaretini gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. 31 Mart akşamını bayram günü ilan edeceğiz. Halkımıza yeniden umut olarak sahalara döneceğiz” şeklinde bir konuşma yaptı.

RAMAZAN SOLMAZ: DSP KİMSEYE AVUÇ AÇMADI

DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz da, hiçbir yerden destek almadıklarının altını çizerek adaylarına güvendiklerini söyledi. Solmaz, “Hiçbir yerden destek almıyoruz. Tamamen kendi bütçelerimizle bu siyaseti yapıyoruz. Rahmetli Ecevit bize bunu söyledi. DSP kimseye avuç açmadı.  Adaylarımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN ADAY OLAMAYINCA DSP’YE GEÇEN BUCA ADAYI İSMAİL BEKİROĞLU İDDİALI

CHP’den Buca adayı olan ancak aday gösterilmeyince DSP’ye geçen ve Buca Adayı olan İsmail Bekiroğlu da toplantıda bir konuşma yaptı.

İsmail Bekiroğlu, Buca’da başarılı olacağına inandığını vurgulayarak, “Zor ve meşakkatli bir yoldayız. Gerek iktidar partisinin gerek ana muhalefet partisinin uygulamaları nedeniyle ülke genelinde DSP’ye büyük bir ilgi ve alaka var. Solu temsil eden DSP seçimlere damgasını vuracak. Geçmiş dönemde 5 yıl CHP çatısında meclis üyesiydim. Şeboy’a karşı seçimi benim aldığımı herkes bilir. Az farkla seçimi kaybettim. Son 5 yılda tüm Buca halkına ulaştık. Ortalama günde 150 kişi ofisime geldi. Yaklaşık 350 bin kişiyle görüştüm. Belediyelerde görev yaptım. 32 yaşında Buca’da beş müdürlüğü aynı anda yürüttüm. Bürokratlık dönemimde de halkımla beraber oldum. Ben DSP olarak Buca’da ve birçok yerde seçimi alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

DSP SEFERİHİSAR ADAYINDAN SOYER TEPKİSİ

DSP Seferihisar Belediye Başkan Adayı Suna Çabuk, CHP’nin yönetimindeki Seferihisar’da yeterli hizmeti alamadıklarını savunarak, Tunç Soyer’in belediye başkanı olduğu Seferihisar’da altyapı,yol, kanalizasyon başta olmak üzere ciddi sorunlar olduğunu iddia etti.

SUNA ÇABUK: SEFERİHİSAR’IMIZA YAZIK OLDU, İZMİR’İMİZE YAZIK OLMASIN

Seferihisar’da çok ciddi sorunlar olduğunu belirten DSP Seferihisar Belediye Başkan Adayı Suna Çabuk,  eleştirilerini şöyle dile getirdi:

“Belediyemizden hizmetler talep ediyoruz. Belediyemizin beşikten mezara belediyenin kuruluş amacına uygun olarak vermesi gereken hizmetleri alamadığımızı tekrar tekrar konuşuyoruz. Alamadığımız hizmetlerle birlikte, halkı istismar eden yaklaşımıyla birlikte artık hizmet sırası bizim. Hizmet beklemekten ise biz yola çıktık. Ciddi sıkıntılarımız var biliyoruz. Ancak çözmek için yola çıktık. Seferihisar’da temel olarak yapılmayan hizmetler var. Yolumuz yok, kanalizasyon sorunumuz var. Derelerin ıslahı sorunumuz var. 220 milyon tl borç bırakarak büyükşehire aday olmuş bir belediye başkanımız var. Çok ciddi sorunlar var. Bilinmesi ve paylaşılması gereken bilgiler var. İzmir’imize yazık olmasın. Ciddi tehlikeler var. Sorunları çözmeyen, medyaya oynayan bir belediye başkanıyla hala yol konuşuyoruz, derelerin ıslahını konuşuyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için üretilmesi gerekenleri konuşuyoruz. 10 yıldır hiçbir şey yapılmamış. Daha önceki belediye başkanı döneminde de yapılmış. Altyapı sorunumuz var. İzmir’imize yazık olmasın, Seferihisar’ımıza yazık oldu. Sizlerin de aynı hassasiyeti göstermenizi bekliyoruz. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.