Dolar 32,4786
%-0.19
Euro 34,9606
%0.38
Altın 2.436,080
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSİ'de taşeron krizi: 6 işçinin işten çıkarıldığı iddia edildi!

DSİ'de taşeron krizi: 6 işçinin işten çıkarıldığı iddia edildi!

İzmir'de genel seçimlerin ardından işten çıkarmalar gündemden düşmüyor. Bazı belediyelerde patlak veren işçi krizi bu kez DSİ'ye sıçradı. DSİ'de Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) bağlı çalışan 6 taşeron işçinin sözleşme süresi sona erdi ve dün itibariyle işten çıkarıldı. DSİ İzmir Spor Kulübü yönetim kurulu seçimleri sürecinde fikir ayrılığı yaşayan Tes-İş İzmir 1'Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekim ve DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hayati Çelenk arasında yaşanan gerginliğin hemen ardından Tes-İş'e bağlı çalışan 6 işçinin işten çıkarılması tepkileri de beraberinde getirdi. 6 işçinin işten çıkarıldığı iddia edildi

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 11:05
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir Devlet Su İşleri'nde çalışan 6 taşeron işçinin hiçbir gerekçe gösterilmeden DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hayati Çelenk talimatıyla işten çıkarıldığı yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. 6 işçinin işten çıkarılmasına dair bir gerekçe sunulmazken, işten çıkarılan işçiler kendilerine hiçbir ön bilgi verilmeden işlerine son verildiğini söyledi. Yaklaşık 2 ay önce DSİ'ye 6 tane şoförün işe alındığı iddiaları tepkileri arttırdı. 

İŞÇİLER SENDİKA VE BÖLGE MÜDÜRÜ ARASINDA KALDI
Ege Postası'nın edindiği bilgelere göre, DSİ'de çalışan 6 tane taşeron işçi hiçbir gerekçe gösterilmeden dün işten çıkarıldı. Haber dün işçilere telefonla bildirildi. DSİ Spor Klübü'ne yönetim kurulu seçimleri sırasında TES-İŞ İzmir Şube Başkanı ve bölge müdürü arasında gerginlik yaşandı. DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, DSİ Spor Kulübü yönetim kurulu listesini açıkladığı sırada TES-İŞ'e üye işçilerin yeni bir liste istediği ancak Bölge Müdürü Çelenk'in tek aday için direttiği, bu sırada DSİ bölge müdürleriyle sendikanın İzmir şube başkanı arasında çıkan tartışma nedeniyle bölge müdürünün seçim alanını terk ettiği öğrenildi. İddiaya göre bir gün sonra da işçilerin çıkarma kararı muhasebe aracılığıyla telefonla bildirildi. 

TAŞERON İŞÇİLER BÜYÜK ŞOK YAŞADI 
İşten çıkarıldığı bilgisini alan işçiler büyük bir şok yaşadı. Sendikanın haberi aldıktan sonra harekete geçerek bölge müdürüyle görüştüğü öğrenilirken, sendikanın gerekçe sorması üzerine bölge müdürü Çelenk'in 'keyfe keder çıkarttım' şeklinde cevap verdiği iddia edildi. 

BİR TELEFONLA İŞE TEKRAR ALINDI 
Bir diğer iddiaya göre, işten çıkarılanlar arasında yer alan AK Parti Bornova Gençlik Kolları İlçe Başkanı için AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin'in devreye girdiği ve ilçe gençlik kolları başkanının işten çıkarılma kararının bu görüşmeden sonra geri alındığı öne sürüldü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.