Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bölge müdürü ve sendika başkanından flaş açıklama: DSİ'de kavga büyüyor!

Bölge müdürü ve sendika başkanından flaş açıklama: DSİ'de kavga büyüyor!

Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri 2'inci Bölge Müdürlüğü bünyesinde patlak veren taşeron krizinde taraflardan flaş açıklamalar geldi. 6 personelin işsiz kaldığı son gelişmelerle ilgili iddiaları yalanlayan bölge müdürülüğü, ihale sürecine dikkat çekerek kimseyi mağdur etme taraftarı olmadıklarını açıklarken, sendika cephesi ise çalışanların haksız yere işten çıkartıldığı yönündeki iddialarını yineleyerek yönetime sert tepki gösterdi. Bölge müdürü ve sendika başkanından flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 10:51
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Tes-İş İzmir 1'Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekim ve DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hayati Çelenk'i karşı karşıya getiren iddialar üzerine, Tes-İş İzmir 1'Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekim konu hakkında konuştu. DSİ 2'nci Bölge Müdürü Hayati Çelenk ise yazılı açıklamada bulundu. 

EKİM NE DEDİ' 
TEŞ-İŞ İzmir 1'Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekim konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "6 aylık sözleşme vardı Ancak Ocak ve Haziran 2015'de bitti. 4 arkadaş PEYTEM'den biri temizlik şirketinde çalışıyordu. Çıkartılan işçilerden yerine hemen elaman alındı. Eski şartnamede 222 kişi vardı. Yeni şartnamede 228 kişi. İşten atılan 5 kişi 222 kişinin içerisinde. 6 kişi daha aldı. Çıkartmadan Mayıs'ın 19'unda 3 kişi, Mayıs'ın 21'inde de tekrar 3 kişi işe aldı. 222 kişinin içerisinde yer alan 5 kişiyi işten çıkartıyorsun, bundan 3 ay önce 6 kişiyi işe alıyorsun. Nedir b? Eski sözleşmeyle yeni sözleşme arasında fark 6 kişi, benim işten atılan arkadaşlarım da bu 222 kişinin içerisinde kamufle ediyorlar. Ben arkadaşlarımın haklarını savunmak zorundayım. Garson arkadaşlara iş yok dedikten sonra lokale eleman alıyorsun... İşe alınanlardan şartlara uygun olmayanlar da var. Nasıl olaca? İş yapan PEYTEM şirketinde ihaleyi kaybetti. MAK adında bir şirket ihaleyi aldı. Bölge Müdürü 229'a çıkardı işçi sayısını. Bizim 6 tane aktif işçi arkadaşımızı şube müdürlerine sormadan, bölge muavinlerinin dahi bilgisini almadan, sendikaya bilgi vermeden kendi kafasına göre hareket ederek işten çıkartacağı işçileri belirledi. Cep telefonuyla görüştüm. Bu neden oldu dedi? Ekonomik şartları çok zor dedim ama ihtiyacım yok dedi. Bundan bir ay önce kendine yakın insanlardan 6 tane şöforü işe alıyor. Kadroya aldığı 6 işçiyi de bölgede bekletiyor çalıştırmıyor. Enerji - İş sendikasına kaydettiriyor" dedi. 

EKİM: 2 AY SONRAYA ERTELENDİ
DSİ Spor Kulübü genel kurul süresinde sıkıntılar yaşandığı yönünde ortaya çıkan iddialar hakkında da konuşan Ekim, "Genel kurul süresinde liste istediler bölge müdürü liste hazırlamış ve içinde sadece bir işçi var siz karışamazsınız dedi. Bunu dayattı yıllardır 5 ya da 6 tane yönetim kurulunda aktif spor yapan işçi arkadaşlar yer alırdı. Almam sizleri tanımıyorum diye, despotça davranıldı. Spor salonunda konuştu bu listenin dışında başka bir liste çıkartamazsınız dedi. Sonuçta şube başkanıyım sonuçta. Söz aldım ve özgürce seçme ve seçilme hakkımız olduğunu söyledim. Blog liste hazırlamışlar. Bizim arkadaşlarımız çarşaf liste öneriyoruz dedi. Biz buranın üyesiyiz dedi. Blog liste işçiler ve memurlar tarafından onaylanınca bir tane bölge müdürü terk edince yasalara göre sayı yetersiz diyerek 2 ay sonraya ertelendi. Daha sonra bu arkadaşlar işten atıldı. Suç işlese işten atsalar biz de imzamızı altına atarız. Disipline gitme yasallık kazandırır. Aldıkları elemanları da Enerji İş Hak İş'e bağlı sendikaya üye yaparak aldılar" ifadelerini kullandı. 

ÇELENK'TEN YAZILI AÇIKLAMA 
DSİ 2'nci  Bölge Müdürü Hayati Çelenk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bölge Müdürlüğümüz “Teknik ve İdari Birimler Yardımcı Eleman” ihtiyacının karşılanması için 228 kişinin çalıştırılacağı ihale 09.04.2015 tarihinde yapılmış, en uygun teklifi veren firmada kalmış ve 26.06.2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu firma 01.07.2015 tarihinde işe başlamıştır. İhale öncesi çalışan sayısının 233 olması nedeniyle, 01.07.2015 tarihinde 228 kişi işe başlayabilmiştir. Burada işe yeni bir personel alımı söz konusu olmayıp sadece çalıştırılması gereken kişi sayısı 228 kişi olduğundan bu 5 kişi işe başlayamamış, ancak 1 kişinin kendi isteği, 1 kişinin askerlik nedeniyle işten ayrılması sonucu 2 kişi tekrar işe alınmıştır.
Taşeron grubunda bizim için en önemli ihtiyaç makina ikmal grubudur. İş makinaları grubudur. Bizim zaten şuanda memur personele ihtiyacımız yok. Şöfor ihtiyacımız oldu. 2 ay önce aldık. 4 tane taşeron işçi aldık. 6 şöför hepsi 5. ayda alındı. Makina çalışmaları için DSİ'den emekli olan kişiler alındı. Biz ihtiyaç nedeniyle aldık. İki tanesi gradall operatörüdür. Emekliler alınmıştır. Başka isimler değil. 
Bölge Müdürlüğümüzde yoğun bir makineli çalışma yapılmakta olup bu çalışmalarda görev alan arazi personeli için 7-8 ayrı yerde Bölge Müdürlüğümüze ait şantiyeler kurulmuştur. . Tes-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem EKİM’in ısrarlı talebi üzerine bu şantiyelerde görev alan personelin yemek ihtiyacı için mutfaklar oluşturulmuştur. Ancak aşçı sayısı yetersiz olduğundan önceki aylarda aşçı alınmak zorunda kalınmıştır. Sonuç olarak personel tasarrufu arazide çalışandan değil, büroda çalışan personel üzerinden yapılmak zorunda kalınmıştır. İleriki günlerde işten ayrılan personel yerine işe başlayamayan 3 kişinin işe alınması konusu değerlendirilecektir. DSİ olarak kimseyi mağdur etme tarafında değiliz.
Bu konunun DSİ Spor Kulübü seçimleri ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Genel Kurula sunulan, DSİ çalışanları içerisindeki gönüllülerden oluşan kendi aralarında uyum içerisinde çalışabilecek blok liste İdare tarafından desteklenmiş, ancak 2. bir blok liste çıkması halinde ise 2. blok listenin İdare tarafından da destekleneceği söylenmiştir. Ancak Tes-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem EKİM’in 2. bir blok listelerinin olmadığı, çarşaf liste olarak seçimi gidilmesini istediklerini belirtmiştir. Bunun üzerine İdare olarak yönetimin bir uyum içinde çalışması için blok liste ile oluşturulan yönetimin daha başarılı olacağı ifade edilmiş ve çarşaf liste kararı sonrası İdare desteğini çarşaf listeden çekmiştir. Bunun sonrasında ise çarşaf listeyi talep eden gurup listesini de oluşturamamış, daha doğrusu 5-6 kişi aday olduğundan Genel Kurul iptal edilmiştir. Burada İdarenin bir liste dayatması olmayıp tersine yönetime talip olacak kişilerin önünün açılacağı özellikle vurgulanmıştır."  

ÖZKARAÇAM: KESİNLİKLE BÖYLE BİR DURUM YAŞANMADI
Öte yandan işten çıkarılanlar arasında yer aldığı iddia edilen AK Parti Bornova Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kadri Özkaraçam için, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin'in devreye girdiği ve Özkaraçam'ın işten çıkarılma kararının bu görüşmeden sonra geri alındığı iddialarına yalanma geldi. DSİ ile hiçbir bağlantısı olmadığını açıklayan Özkaraçam, kesinlikle böyle bir durumun mümkün olmadığının altını çizerek, "Şuana kadar hiçbir resmi kurumda çalışmadım. İddialar asılsızdır. Orada bilgi verenler tamamen yanlış aktarmış. Bizim teşkilatımızda DSİ'de taşeron olarak çalışan hiçbir arkadaşımız yok" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.