Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çuval cinayeti davasında karar

Çuval cinayeti davasında karar

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde çuval içinde cesedi bulunan 37 yaşındaki Murat Dereli cinayetinin sanığı olarak yargılanan tutuklu 3 kişi çeşitli hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yangılanan ölenin ablası Mukaddes Dereli Özder beraat etti.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 17:19
Göltürkbükü Mahallesi, Çataldağ Mevkisi'ndeki ormanlık alanda geçen 11 Ağustos'ta, bir çuval içinde el ve ayakları arkadan bağlanmış, ağzına bez parçası tıkılmış, başına poşet geçirilmiş erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine sevk edilen jandarma ekipleri, başka yerde öldürülerek atıldığı belirlenen kişinin, yaralama suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye edilince bir balık çiftliğinde çalışmaya başlayan Murat Dereli olduğunu belirledi. 

Olayın ardından jandarma, Dereli'nin eniştesi 39 yaşındaki Selim Eyri, kız kardeşleri 36 yaşındaki Halise Dereli Eyri, 35 yaşındaki Mukaddes Dereli Özder ve annesi 60 yaşındaki F.K. ile 37 yaşındaki R.K.'yi gözaltına aldı. 5 şüpheliden anne F.K. serbest kalırken; diğerleri tutuklandı. Şüpheliler hakkında 'kasten öldürme' ve 'yakın akrabayı öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Altıncı duruşmada tutuklu sanıklardan Mukaddes Dereli Özder tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 

MAHKEME HEYETİNE HAKARET
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8'inci duruşmasından karar çıktı. Selim Eğri 12 yıl, eşi Halise Dereli Eğri 18 yıl, R.K. 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Mukaddes Dereli Özder'in beraatine karar verdi. Kararın okunmasının ardından mahkeme heyetine tepki gösteren ve üzerine yürümeye çalışan Selim Eğri jandarmalar tarafından durduruldu. Selim Eğri salodan çıkarılırken, mahkeme heyeti hakkında hakaretten tutanak tuttu.

SALONDA GERGİNLİK
Beraat eden Mukaddes Dereli Özder avukatı Özge Doğanalp, "Adalate ve mahkeme heyetine başından beri güvenimiz sonsuzdu. Deliller ve kriminal inceleme sonunda müvekkilimin suçsuz olduğu ve öldürülen ağabeyinin acısının yanında bir de tutuklanma acısını yaşadığını düşünürsek; karar bizim için sevindirici oldu. Gerçek katiller de adalet önünde hak ettiği cezayı aldı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.