Dolar 32,4815
%0.1
Euro 34,8530
%0.38
Altın 2.480,790
%0.75
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyetçi avukatlara DİSK'ten sarı kart

Cumhuriyetçi avukatlara DİSK'ten sarı kart

​Hafta sonunda İzmir Barosu’nda gerçekleşecek olan genel kurul öncesinde sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikaları ziyaret eden Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’nun Başkan Adayı Aydın Özcan, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret ederek seçimler öncesinde destek istedi. Başkan olduğu takdirde 60 proje ile yönetim anlayışını değiştireceğini belirten Özcan’ı ağırlayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Barosu’nda çağdaş, cumhuriyetçi ve özgürlükçü bir yönetim anlayışı görmek istediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 16:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkanlık seçimlerine hazırlanan İzmir Barosu’nda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Aydın Özcan, DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu)ziyaret etti. İzmir Baro Başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Ercan Demir ile başkanlık için yarışan Özcan’ın ziyareti sırasında esas gündem maddesi ise hazırlanan yönetim kurulu listesi oldu. Özcan’ın 43 kişilik listesinde yer alan Avukat Serkan Ayan’ın geçmişte AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi olduğuna dikkat çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın, “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu listesinde adı cumhuriyetle bağdaşmayan bir partiye mensup ismin listede yer almasını içimize sindiremiyoruz” sözleri ziyaretin öne çıkan kısmı oldu.
 
“SESSİZ KALAN DEĞİL, SOKAKTA OLAN BİR BARO YARATACAĞIZ”
İzmir Barosu’nda gerçekleşecek seçimlere sayılı günler kala Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Aydın Özcan, projelerini ve hedeflerini anlatarak başkanlık yarışında emekçilerden destek istedi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı makamında ziyaret eden Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Özcan, son iki dönemde İzmir Barosu’nda başkanlık yarışını kazanan Çağdaş Hukukçular Grubu’nu başarılı bulmadığını belirtti ve hazırladığı 60 proje ile İzmir Barosu’nu farklı bir çehreye kavuşturacaklarını kaydetti. Ülkede ve İzmir’de demokratik, çağdaş ve üniter yapıya sahip çıkacak bir yönetim anlayışı oluşturmak istediklerini söyleyen Özcan şunları dile getirdi: “Mevcut yönetim iki dönemdir sivil toplum kuruluşları ve sendikalardan kopuk durumda. Biz buna son vermek ve manevi anlamda bir güç birliği yapmak istiyoruz. İzmir Barosu’nun yalnızlığına son vermek ve diyalogu arttırmak, hazırladığımız 60 proje ile meslek odaklı bir baro yaratmak istiyoruz. Ortak çalışmalar içerisinde bulunarak siz emekçilerle omuz omuza vermek istiyoruz. Sessiz kalan değil, sokaklarda olan bir Baro vaat ediyoruz. Göreve geldiğimizde bambaşka bir baro yaratacağız.” 
 
SARI: İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, İzmir Barosu’nda çağdaş ve demokratik bir yapıyı görmek istediklerini, cumhuriyete ve özgürlüklere sahip çıkan adaylara destek verebileceklerini ancak, AK Partili aday bulunmasından ötürü tasvip etmediklerini söyledi. Sarı, Özcan’ın yönetim kurulu listesinde yer alan Serkan Ayar’ın AK Parti’de İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptığına dikkat çekerek, “Baro’daki seçimler bir demokrasi yarışıdır. Sizlere başarılar diliyorum. AKP hükümeti 12 yıldır tüm oda, sivil toplum örgütleri ve sendikaları, hatta baroları da ele geçirmeye çalışıyor. DİSK olarak bizim duruşumuz bellidir, tavrımız nettir. Biz özgürlükler, demokrasi, cumhuriyet ve çağdaşlıktan yanayız. İşçiyi ezen, taşeronu yaygınlaştırmaya çalışan, anti demokratik yasalar çıkartan, yargı üzerinde baskı kuran, HSYK’da tartışılan değişikliklere giden, kısıtlayıcı düzenlemeler içeren yeni güvenlik paketini hazırlayan, toplumsal hak arama mücadelelerinde kendi halkına düşman olan, insanların sokağa çıkmasını istemeyen, İzmir’e gavur diyen bir siyasi anlayışa sahip bir AKP hükümeti söz konusu. Listenizde cumhuriyetle bağdaşmayan AK Parti’ye mensup bir üyenin yer almasını içimize sindiremiyoruz” dedi.
 
ÖZCAN SAHİP ÇIKTI: HER KESİMDEN İNSANI KUCAKLAMAK ZORUNDAYIZ
Sarı, Gezi olayları ve son dönemde meydana gelen birçok toplumsal olayda İzmir Barosu’nun sokaklarda olduğunu belirtirken, Özcan ise “Sonuna kadar bu listenin ve ekibimin arkasındayım” diyerek şöyle konuştu: “Serkan Ayan arkadaşımız alanında uzman bir arkadaşımız olduğundan listemize katıldı. Kendisinin partideki görevi devam etmiyor ve görevinden alındı. Bize inandığı için o da ekibimize katıldı. Bir meslektaşımızı dışlamanın, ötekileştirmenin yanlış  olduğunu düşünüyorum. Mesleki anlamda saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde yaftalamak ve küçük düşürmek olur. Biz sol görüşü olduğu kadar, yüzde 52’yi de kucaklamak zorundayız. Her kesimden insanı kucaklamamız gerektiğine inanıyorum.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.