Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği geçici Bakanlar Kurulu'nda cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşen Gürcan kabinenin ilk başörtülü bakanı oldu.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 23:33
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçimhükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirildi.

AYŞEN GÜRCAN KİMDİR'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bakan olduğunu yurt dışında öğrendi. AA muhabirinin ulaştığı Gürcan, yurt dışında bulunduğunu, Türkiye'ye döndüğünde açıklama yapacağını söyledi.
 
Gürcan'ın özgeçmişi
Burdur doğumlu olan Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyeliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın da yönetim kurulunda bulunduğu TÜRGEV'in genel kurul üyeliğini yapıyor.
Gürcan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
      
Aile ve nüfus politikaları konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Gürcan, üç çocuk annesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.