Dolar 32,4951
%0.18
Euro 34,8485
%0.31
Altın 2.435,750
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet davasında mahkeme önünde ilk açıklama

Cumhuriyet davasında mahkeme önünde ilk açıklama

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve çalışanlarının yargılandığı davanın ikinci duruşması Silivri’de görülmeye başlandı.

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 11:02

Davanın 24 Temmuz’da görülen ilk duruşmasında tutuklu Cumhuriyet yöneticileri ve yazarları operasyonun üstünden geçen 9 ay sonra ilk kez mahkeme karşısına çıkmışlardı. 

Mahkeme ilk duruşmada verdiği kararla Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Turhan Günay, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Önder Çelik hakkında tahliye kararı vermiş, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık’ın tutukluluğunun devamına hükmetmişti. 

Bugünkü duruşmada 158 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper'in de savunma yapacağı bekleniyor.

Duruşmada, ayrıca Cumhuriyet Vakfı eski Yönetim Kurulu üyeleri İnan Kıraç, Mustafa Pamukoğlu, Nevzat Tüfekçioğlu, Alev Coşkun, Nail İnal, Cumhuriyet eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, gazetenin eski yazarı Leyla Tavşanoğlu, gazete yazarları Şükran Soner ve Miyase İlknur, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya, Aydınlık gazetesi yazarları Mehmet Faraç ve Rıza Zelyut tanık olarak dinlenecek.

Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel 316 gündür, Ahmet Şık 255 gündür tutuklu bulunuyor.

Duruşmayı takip etmek için CHP ve HDP milletvekilleri Silivri'ye geldi. Cumhuriyet davası basın açıklamasını gazetecilere izin verilmediği için, milletvekilleri tarafından yapıldı. Açıklamada “Tehditler, davalar, baskılar ve işsizlik nedeniyle onlarca gazeteci ülkeyi terk etti. Türkiye’de ve dışarıda kalabilenlerin her şeye rağmen halkın haber alma için basın özgürlüğü için, demokrasi için hakikati dillendirmeye devam ediyor. Türkiye’yi bu karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan hakikatin ışığıdır. Bu ışık da özgür gazetecilerin ellerindedir. Halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü önündeki engellere son verilsin. Gazetecilere özgürlük” ifadeleri kullanıldı.

DURUŞMAYI TAKİP EDEN CHP'LİLER

Cumhuriyet yöneticileri ve yazarlarının yargılandığı davaya ilişkin duruşmayı CHP milletvekilleri Engin Altay, Utku Çakırözer, İlhan Cihaner, Gamze Akkuş İlgezdi, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Musa Çam, Muharrem Erkek, Tacettin Bayır, Barış Yarkadaş, Murat Bakan, Mehmet Tüm, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Kazım Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu takip ediyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.