Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı'na hakaret davasına devam edildi

Cumhurbaşkanı'na hakaret davasına devam edildi

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve kadrolu çalışanlardan Devrim Cem Erturan'ın yargılanmasına devam edildi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2016 - 17:14
İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık Melih Yalçın'ın avukatları Ercan Demir ve Çiğdem Demir, Devrim Cem Erturan'ın avukatı Atakan Güngör katıldı. Hakim Leman Çalışkan, bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti. Sanıkların avukatları, bilirkişi raporunu henüz inceleyemediklerini belirterek, inceledikten sonra beyanda bulunacaklarını mahkemeye iletti. Hakim Çalışkan, sanık avukatlarına süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Geçen yıl 12 Şubat'ta TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen eylemde basın açıklaması yapan Melih Yalçın'ın ve elindeki megafonla gruba slogan attıran Devrim Cem Erturan'ın sözlerinin, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" niteliğinde olduğu gerekçesiyle, Cumhuriyet Savcısı Şenol Birol Yargıç, her iki sanık hakkında 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Polisin çektiği kamera görüntüleri delil olarak gösterilmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.