Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar koruyucu ailelere emanet

Çocuklar koruyucu ailelere emanet

Türkiye’de koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 5 bin 390. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya “Şartları taşıyan koruyucu aile olabiliyor, ayrımcılık yok” dedi

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 06:49

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, koruyucu aile uygulamasına ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Koruyucu aile uygulamasında, 'çocuk istismarı'nın önüne geçmek üzere farklı cinsten çocukların aynı evde yaşamasına imkan verilmediği iddialarına yanıt veren Kaya, koruyucu aile yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince, başvuru yapan ailenin yanına kendi çocuğundan farklı cinsiyete sahip bir çocuğun yerleştirilmesine engel bir durum bulunmadığını ifade etti. Kaya, koruyucu aile olabilmek için gereken şartlar hakkında şu bilgileri verdi:

SIKI İNCELEME

"Koruyucu aile hizmeti kapsamındaki başvurular sonrası yapılan inceleme, eşleştirme ve uyum süreçlerinde çocuk, aile ve içinde bulunduğu koşullar kendine özgü özellikleri ve dinamikleri ile birlikte ele alınmaktadır. Bu kapsamda ailenin yaşadığı evin fiziksel özellikleri ve yerleştirilecek çocuğun gelişimine uygun yaşam alanının sağlanma durumu, çocukların psikososyal gelişimleri ve davranış kalıpları, çocuğun sağladığı uyum gibi konular inceleme çerçevesinde dikkate alınmaktadır. Bu bağlamda çocuk koruyucu aile ve diğer koşullar bütüncül olarak değerlendirilerek çocuğun yararına en uygun işlem gerçekleştirilmektedir."

İSTANBUL'DA 410 AİLE

Şartları taşıyan ailelerin sosyal inceleme sonrasında uygun görülmeleri halinde koruyucu aile sırasına girdiğini kaydeden Kaya, Türkiye'de koruyucu aile yanındaki çocuk sayıları hakkında da bilgi verdi. Bakan Kaya, 30 Eylül 2017 itibariyle İstanbul'da 410, İzmir'de 326 ve Ankara'da 275 koruyucu aile bulunduğunu belirtirken Türkiye genelinde 5 bin 390 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığını bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.