Dolar 32,6297
%1.1
Euro 34,9449
%0.12
Altın 2.429,090
%1.59
Bist-100 10.526,00
%1.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan büyük '8 Haziran' iddiası

Çıray'dan büyük '8 Haziran' iddiası

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Aliağalılara seslendi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2015 - 12:07
Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray iktidar meşalesini kentin üretim üssü olan Aliağa'dan yaktı. Yaklaşık 2 bin partilinin katıldığı gecede İzmirlilere seslenen Çıray "Ege'nin incisi uzun yıllar sonra Başbakan çıkaracak"dedi.

Seçim startını aylar önce veren CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nın "İktidara Yürüyüş" programına katıldı. Partililerin büyük ilgisi ile karşılanan Çıray alkışlar arasında kürsüye çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin  seçim bildirgesinde yer alan ana maddeleri Aliağalılara sordu ve onaylarını aldı. "Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye verebilir miyi? Asgari ücreti 1500 lira yapabilir miyi? Çiftçinin mazotu 1,5 lira olur m? Hastalardan katkı payı alınmayacak diyoruz, yapar mıyı? 277 liraya ev sahibi olmak ister misiniz'" diye soran Aytun Çıray'a Aliağalılar yüksek sesle "Evet!" diyerek desteklerini ortaya koydular.



Bunun üzerine konuyu kaynak sorununa getiren Çıray şöyle devam etti: " Bize kaynak soranlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı dinlesin. Arınç nezaketen yolsuzluk diyemedi ama 'AKP döneminde israf önlenseydi milletten vergi bile alınmasına gerek kalmayacağını' ifade etti. İşte size kaynak. CHP iktidarında israf olmayacak; yolsuzluk olmayacak zenginlik olacak hizmet olacak."
            AKP döneminde İzmir'in hep üvey evlat muamelesi gördüğünü ve hak ettiği hizmeti bir türlü alamadığını vurgulayan CHP İzmir milletvekili demokrasinin kalesinin yıllar sonra yeniden başbakan çıkaracağını ifade etti. Çıray "Birlik olacağız. Beraber olacağız. Türkiye'yi düştüğü bu halden çekip çıkaracağız. Seçimlere gelince, sadece parti liderinin çalışması, milletvekili adaylarının çalışması yetmez. Her partilimiz çalışacak.  Görev beklemeyeceğiz. Görevi kendi kendimize vereceğiz ve İzmir'den başbakan çıkaracağız. 8 Haziran da herkesi Başbakanlık önünde iktidarımızı kutlamaya bekliyorum" diye konuştu.
            Geceye katılan CHP'nin 2. bölgedeki ilk sıra adayı Zeynep Altıok ise baba ocağında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kadınlara verdiği önem nedeniyle teşekkür etti.       Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu İzmir'in Başbakan ve Bakanlar çıkartacağını belirtirken İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray'a hitaben "İnşallah sizleri de bakan olarak göreceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.