Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan basına tutuklamaya tepki

Çıray'dan basına tutuklamaya tepki

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını şiddetle kınayan CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray yaşanan Rusya krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 12:35
Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını şiddetle kınayan CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray yaşanan Rusya krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dost ülkelerden Rusya ile ortaya çıkan krizin çok üzücü olduğunu söyleyen Çıray, kriz iç siyasete ve başkanlık referandumu propagandasına alet edilmeyecek kadar ciddi olduğunu kaydetti.

 MİLLİ BİRLİK ZAMANINDA GAZETECİ TUTUKLUYORLAR

Çıray, “Böyle zamanlar ne iktidar ne muhalefet için hamaset zamanı değildir. Hadiseye milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde ve devlet ciddiyeti ile yaklaşılmalıdır. Dünya çapında itibar ve güven kaybına uğrayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan krizin yönetimini Dışişleri’nin geleneksel bürokrasisine bırakmaları gerekirken ne yapıyorla? Basına baskıyı arttırıyorlar. Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklanıyor. En ağır şekilde kınıyorum. Hava ağırlaşıyor.” dedi.  

 Çıray bugünkü krize birden gelinmediğini, “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesinden vazgeçildiğinden bu yana başımızın dertten kurtulmadığını anlattı. “AKP hükümetleri zamanında Türkiye sürekli zaviye kaybetmiştir. Irak’taki tüm kırmızı çizgileri silinen Türkiye’nin bizzat bu hükümetin katkıları ile şimdi de Suriye’de çizgisi kalmamıştır. Kıbrıs, pasifist dış politika anlayışı yüzünden elden gidiyor,” diyen CHP İzmir Milletvekili Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:

CANIMIZI VERELİM DE NE İÇİN'

 “Türkiye’nin ve Türk milletinin itibar ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutarız. Gerekirse savaşır canımızı veririz. Ama siyaset ve diplomasi böyle günler için vardır. Şimdi soğukkanlı olma zamanıdır. Enerjimizin yüzde 55'ini ithal ettiğimiz Rusya ile dondurulmuş ilişkilerimiz karşılıklı olarak anlayışla ve yüksek diplomasi ile çözülmelidir. Bakın turizm sektöründe yüzde 70 iptal gerçekleşti. Avrasya bölgesine giden tüm tırlar sınır kapısında kaldı. Rusya'da Türk işadamları gözaltına alındı. Milyarlarca dolar hacimli Türk inşaat projeleri durduruldu. Krizin nedeni haklı bir milli davamız için olsa canımız feda. Peki bu krizin nedeni n? Suriye rejimi m? Bize ne! Ne içi? Bir şahsın kirli ve çok tehlikeli otokratlık projesi için.”  



 İKİNCİ VE ÇOK DAHA KORKUNÇ SONUÇLARI OLABİLECEK BİR ONE MİNUTES TİYATROSU SAHNELENİYOR..

 Bütün olup bitenlerin arkasında bu projenin olduğunu belirten Çıray,  projeyi yürütmek için “İkinci One Minutes tiyatrosu sahneye konuyor” dedi. Çıray  sözlerine ‘fakat bu kez koşulların kendileri için çok daha olumsuz olduğunu gözden kaçırıyorlar” diye devam ederek şunları söyledi: “ne Rusya İsrail, ne de  Putin Netanyahu’dur. Dolayısıyla tezgah  Mavi Marmara olayındaki  gibi  dokuz yurttaşımızın kurban verilmesiyle olduğu kadar ucuz atlatılmayabilir. Kendi ideolojisini mutlak bir otokratik güçle yerleştirmek isteyen saray muktediri son olarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün bütün özgürlüklerin yerle bir edecek şekilde tutuklanmasının zeminini hazırlamıştır. Son olarak , ne yazık ki  7 Haziran-1 Kasım arasında oynadığı Rus ruletini kazanmasından cesaret alıyor. Fakat dikkate almadığı bir şey var: Rus ruletini bu kez asıl aktörüyle oynuyor” diyen Çıray, Türk siyasetinin aklı başında bütün aktörlerinin bu oyunu bozması gerektiği, aksi halde ödeyeceğimiz bedelin hiç tasavvur edemeyeceğimiz boyutlara varabileceği uyarısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.