Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan 'Merkez sağa' flaş çağrı

Çıray'dan 'Merkez sağa' flaş çağrı

Abdüllatif Şener, Ali Müfit Gürtuna, Orhan Keçeli gibi isimlerin, CHP’nin yönetim kadrosuyla yediği yemekte ne konuşuldu'

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 15:24
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski DYP milletvekili Orhan Keçeli’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyete hitap etti. Merkez sağ kökenli isimlerin Kılıçdaroğlu ile aynı masada yer alması, seçimlere yönelik transfer iddialarını gündeme getirdi. Ancak yemekte bu konu görüşülmedi. Kılıçdaroğlu’nun, “Geçmişte merkez sağda, solda yer alan tüm arkadaşlarımıza kucağımızı açıyoruz” sözleri, haziran seçimlerine yönelik kritik bir hamle olarak değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul Avcılar’da bir otelde iş dünyasıyla biraraya geldi. Yemekte bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu’nun masasında, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski DYP milletvekili Orhan Keçeli’nin de yer alması siyaset kulislerini hareketlendirdi. Haziran 2015 seçimlerine yönelik transfer iddiaları gündeme gelse de bu konunun yemekte görüşülmediği öğrenildi. Yemeğe CHP adına Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın olduğu geniş bir heyet de katıldı.

KUCAĞIMIZI AÇIYORUZ
Kılıçdaroğlu, merkez sağ gelenek ile CHP’nin aynı kaynaktan doğduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ortada. Türkiye’nin çıkarları için, ülkemizin çıkarları için yeniden birarada olmamız gerekir. Geçmişte merkez sağda, solda yer alabilirler. CHP, nerede yer alırlarsa alsınlar, herkese kucağımızı açıyoruz” mesajı verdi.

Yemeğe katılan veya katılmayan merkez sağdaki bazı isimlerin, ilerleyen süreçte CHP ile birlikte hareket edebilecekleri öğrenildi. Parti kulislerinde bu isimlerden bazılarının milletvekili adayı yapılabileceği, bazılarının ise CHP’ye destek açıklaması yapmakla yetineceği konuşuluyor.

ÇIRAY'DAN ÇAĞRI
Partinin merkez sağ kökenli isimlerinden Çıray ise Milliyet’e, “Merkez sağ seçmenlere sesleniyorum, AKP’ye oy vermiş eski arkadaşlara sesleniyorum. Ekonominin daha istikrarlı olması için CHP’de toplanılması gerekiyor” ifadesini kullandı. Çıray, Ağustos 2012’te Türkiye Partisi’nin kapatılmasının ardından Şener’e CHP’ye katılması çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu da bu çağrıya ilişkin sorular üzerine, “Saygın bir bakandı, gelirse memnun oluruz. AKP’den ayrılmasının arkasında yolsuzluklar yer alıyordu” ifadesini kullanmıştı. (Milliyet/ Meriç Tafolar)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.