Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan Erdoğan’a ‘Telekulak’ isyanı

Çıray'dan Erdoğan’a ‘Telekulak’ isyanı

ALMAN istihbaratının Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkması ana muhalefet partisinin de ana gündem maddelerinden biri haline geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert çıktı ve dinleme skandalı yüzünden hükümete verdi, veriştirdi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 10:52
AKP Hükümeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını iki paralık ettiğini söyleyen Aytun Çıray, “AB ile üyelik müzakereleri yapan, hepsinden önemlisi bir NATO üyesi olan Türkiye’nin Alman Hükümeti tarafından ‘dinleme ve izlemeye’ alınması”, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi ne hale düşürdüğünün en somut göstergesidir” dedi.
AKP Hükümeti’nin, “Komşularla sıfır sorun politikasının nasıl iflas ettiğinin Ortadoğu’da yaşanan olaylarla ortaya çıktığını” hatırlatan CHP’li Çıray, sözlerine şöyle devam etti:
 
İTİBARIMIZ İKİ PARALIK OLDU
 
“Sözde sıfır sorun politikası adı altında sınır komşularımızla nasıl gırtlak gırtlağa getirildiğimizi dost-düşman tebessümle izliyor. Şimdi de NATO üyesi olan Türkiye, NATO ve AB üyesi bir ülkenin hükümeti tarafından telekulaklarla dinleniyor. Üstelik Alman Hükümet kaynakları, bu dinlemeye meşruiyet kazandırmak için ‘Türkiye müttefik ama dost ülke değil’ açıklaması yapabiliyor. Recep Tayyip Erdoğan, sadece komşularımızı değil AB üyesi müttefiklerimizi de kaybettirdi. Erdoğan ve AKP hükümeti yüzünden Türkiye, dünyada yalnız bir ülke haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık itibarını çok kısa bir zaman içinde iki paralık ettiler…”
 
 
TÜRKİYE RADİKAL DİNCİ TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYOR
 
Alman basınında yer alan bilgilere göre, Almanya’nın Türkiye’yi artık “Batı’nın ortağı” gibi görmediğini vurgulayan CHP’li Çıray, “Yine Alman basınından takip ediyoruz ki, ABD Almanya’ya, Türkiye’nin Irak ve Suriye politikasında ikili oynadığı bilgisini vermiş. Ayrıca, MİT kanalıyla radikal dinci gruplara silah verdiğini de ifşa etmiş” dedi.
Erdoğan’ın bölge ülkelerindeki radikal dinci gruplara destek verdiğinin artık bütün dünya tarafından bilindiğini ve eleştirildiğini söyleyen Çıray, şunları söyledi:
 
REHİN YÖNETİM HAKKINDA KİMBİLİR HANGİ TAPELER VAR'
 

“Bu yönetim, ne kendisinin ne de savunma bürokrasisinin dinlenmesini engellemiştir. Bu acizliktir. Biz bu hükümet hakkında sadece bize dinletilenleri biliyoruz. Kimbilir, hangi güçlerin elinde bunlar hakkında hangi ‘tape’ler va? Bu haliyle bu yönetim rehin alınmıştır, Türkiye’yi yönetemez. Sınırlarımızı kevgire çevirdiği yetmezmiş gibi, Türkiye’de yüzbinlerin belki de milyonların dinlenmesi ve izlenmesine göz yumması yetmezmiş gibi şimdi de Alman istihbaratının Türkiye’yi düşman bir ülke gibi dinlemesine ve izlemesine sebep olmuşlardır. Bütün bunlar, tarih önünde affedilmez suçlar ve günahlardır.”
 
TÜRKİYE “GİZLİ KULAKLAR ÜLKESİ” GİBİ
 

“Erdoğan şımarık, başına buyruk, küstah ve kibirli tavırlarıyla bu ülkeyi yönetmeye çalışırken, Türkiye’yi zavallı bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştürmeye doğru koşar adım gitmektedir. Ey Recep Tayyip Erdoğan; Anayasa suçu işleyen sen… Halkını etnik ve mezhep temelli olarak bölüp birbirine kışkırtmaya çalışan sen… Alavere ve dalavere ile iktidarını elinde tutmak için her türlü Bizans oyunlarını çeviren sen. Sınırlarımızı kevgire çeviren sen... Yabancı istihbarat servislerinin Türkiye’yi “gizli kulaklar ülkesi”ne çevirmesine sebep olan sen… Korkarım ki, işlediğin suçlar yüzünden bir gün senin hükümetin de teröristlere yardım eden yönetimler listesine girecek.
 
MUSUL’DA OLANLARI DA ALMAN İSTİHBARATINDAN MI ÖĞRENECEĞİZ
 
Suriye ve Irak’taki insanlık dışı kanlı katliamların mimarı olan IŞİD’e destek veren AKP Hükümeti’nin Ortadoğu’da dökülen kandan sorumlu olduğunu savunan Çıray, “Ne yazık ki Türkiye, bu hükümet eliyle adeta rehin alınmıştır. Erdoğan ve onun siyasi varisi olduğu iddia edilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’yi Ortadoğu’da uçurumun eşiğine taşımışlardır” dedi. Çıray, açıklamasına şu sözlerle son verdi:
“Bu hükümet, Suriye’de ESAD’ı düşürmek için sahneye konulan uluslar arası organizasyona destek verdi. Bunu yaparken, dünyanın her tarafından getirilen radikal dinci örgütlere ve silahlı gruplara lojistik destek sağladı. Onları himaye etti ve Türkiye’de ağırladı. IŞİD denilen kanlı örgütü büyütenler ki? Şimdi aynı IŞİD, 49 konsolosluk görevlimiz ile Başkonsolosu 2 aydır rehin tutuyo? Neyin pazarlığı b? Bu sefer ne istediler de vermedini? Bir de bu konuyu basından uzak tutmak için karartma uyguluyorsunuz. Yoksa olan biteni biz yine Alman istihbaratından mı öğreneceğiz'”
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.