Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray; “Sessiz Katili görmezden gelemeyiz”

Çıray; “Sessiz Katili görmezden gelemeyiz”

CHP’nin doktor vekili Aytun Çıray Dünya’da “büyük taklitçi” olarak anılan LYME hastalığının tehlikesini gündeme getirdi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 14:24
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili-PM Üyesi Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Dünya’da en çok konuşulan hastalık konumuna gelen LYME hastalığı maalesef ülkemizde pek bilinmiyor. Bu nedenle ülkemizde gerek teşhis, gerekse tedavi aşamasında çok büyük sorunlar yaşanıyor” dedi.

Çıray, Büyük Taklitçi LYME’ya dikkat çekti..

Dünya’da “Büyük Taklitçi “ ismiyle anılan ve şu ana kadar yapılan araştırmalarda LYME hastalığının 350’den fazla hastalığı taklit edebileceğini vurgulayan Çıray taklit ettiği bu hastalıkların başında günümüzde hızla yaygınlaşan Kronik Yorgunluk, Huzursuz Bacak Sendromu, Epilepsi, MS, ALS, Lupus, Alzheimer, Parkinson, Romatoid Artrid, Otizm, Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği,  Kalp hastalıkları, Behçet hastalığı, Alerji, Beyin tümörü, Migren, Tiroid hastalıkları, Kronik baş ağrısı, Fetus ölümü ve düşük, bir çok cilt ve kas hastalığı geldiğini söyledi.

“Gizli Salgın’ın” gerçek yüzü, rakamlar ürkütücü…

Özellikle son 10 yılda, dünyanın birçok ülkesinde yüzlerce bilim insanının bu hastalığı anlayabilmek için büyük çabalar harcadığını, bu konuda binlerce bilimsel yayının olduğunu ifade eden Çıray, ABD Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi’nin (CDC)  Lyme’ın üzerine gitmeye başlamasıyla ABD’de her yıl 300.000 kişinin hastalığa yakalandığı ortaya çıkmıştır. Tanı konmamış kişilerle birlikte bu rakamın her yıl 4 milyona yakın olduğu tahmin edilmektedir. ABD’de yıllık yapılan Lyme testi miktarı ise 3 milyon civarındadır. Sağlık bildirimlerinin daha sıkı olduğu Almanya’da ise her yıl 1 Milyon yeni LYME hastası resmi kayıtlara geçtiğini vurguladı.

Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclise önerge vereceğim…

Lyme hastalığı ile mücadele için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi ve kanun teklifi vereceğini söyleyen Dr. Aytun Çıray, LYME konusunda uzun yıllardır çalışan Dr. Raphael Stricker ve ekibinin çalışmasına dikkat çekerek Ocak 2014’de” LYME’ın AİDS’i 6’ya katladığını ve tüm Dünya’yı saran gizli bir salgınla karşı karşıya olduğumuzu vurguladı.

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, LYME ile zamanında mücadele edilmezse sonuçlarının günümüzde ve gelecekte çok büyük acılara sebep olacağının altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.