Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çin’in İzmir hamlesi

Çin’in İzmir hamlesi

Dünyanın en hızlı büyüyen ve en kalabalık ülkesi Çin, Türkiye’deki ikinci başkonsolosluğunu İzmir’de açtı. Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden “ilk Başkonsolos” Gaochao, Çinli girişimci ve sanayicilere İzmir’i tanıtacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2014 - 09:32
İZMİR- 1.5 milyara yakın nüfusuyla “dünyanın en kalabalık ülkesi” ünvanını elinde bulundurmakla birlikte, yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip ülkesi olan Çin, ekonomik ve ticari ilişkilerde büyük önem verdiği İzmir'de Başkonsolosluk açtı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin İzmir'deki ilk başkonsolosu olan Su Gaochao, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.
Ankara'daki Büyükelçilik'e ek olarak İstanbul'da bir başkonsolosluğu olan Çin Halk Cumhuriyeti, böylece Türkiye'deki ikinci başkonsolosluğunu İzmir'e açmış oldu. Çin ve İzmir ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Su Gaochao, "Ülkemin İzmir'deki ilk başkonsolosu olmaktan onur duyuyorum" dedi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu ve giderek ivme kazandığını söyleyen Başkonsolos Gaochao, Çinli girişimci ve sanayicilere İzmir'i tanıtarak burada yatırım ortamı yaratabileceklerini ve bu sayede İzmir'in ekonomisine katkıda bulunabileceklerini söyledi.
Çin'in İzmir'de başkonsolosluk açmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Başkonsolos Gaochao'ya görevinde başarılar diledi. Başkan Kocaoğlu, ikili ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini dile getirdi.
 
Gelişen ikili ilişkiler
2006 yılında İzmir, Çin girişimcileri tarafından "Yatırımda Bulunulacak En İyi Yabancı Kent"lerden biri olarak seçilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir adına ödülünü almıştı. İzmir Metrosu'nun çekerleri Çinli CSR firması tarafından üretilirken, Çin'in Wuhan ve Tianjin kentleri İzmir ile "kardeş kent" ilişkisine sahip. Ayrıca 2012 Türkiye'de Çin Yılı, 2013 ise Çin'de Türk

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.