Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çılgın proje, doğayı da silip geçecek

Çılgın proje, doğayı da silip geçecek

​Mart ayında hizmete açılacağı duyurulan Konak Tünelleri Projesi’nin Konak aksı üzerinde son günlerde yoğunlaşan çalışmalar keşmekeşi de beraberinde getirirken, yine tartışma konusu olacak bir konuyu da gündeme taşıdı. Yaya ve araç trafiğini adeta felç eden tünel inşaatı nedeniyle Bahribaba Parkı ve etrafı demir panellerle abluka altına alınırken, yol güzergahına dahil edilecek alanda yer alan yüz yıllık çınar ağaçları ve yeşil doku da yok edilecek, yol için ağaç kesilecek.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 12:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Konak Tünelleri Projesi, hem güzergahı üzerindeki sosyal ve tarihi yapıyı hem de bölgenin yeşil dokusunu tehdit etmeye devam ediyor. Son günlerde özellikle tünelin Konak girişinde yoğunlaşan altyapı ve yol çalışmaları nedeniyle Bahribaba Parkı civarındaki yüz yıllık ağaçlar yola feda edilecek.
 
 

YOL İÇİN DOĞAYI FEDA EDECEKLER
Hükümetin hayal projeleri arasında yer alan ve her fırsatta İzmir’e yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi olarak duyurulan Konak Tünelleri, daha tamamlanmadan birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. ÇED raporu, imar planı, zemin etüdü ve ihalesi olmaksızın “bir hevesle” yapımına başlanan tünel projesi nedeniyle Konak’ın tarihi, doğal ve sosyal yapısı derinden sarsıldı. Dört koldan davalık olan projenin son günlerde artan inşaat faaliyetleri nedeniyle Bahribaba Parkı ve Konak merkezinin dört bir yanı demir levhalarla kapatılarak alan adeta kafese alınırken, ana yol üzerine katılacak güzergahta ise yol genişletme çalışmaları için ağaç kesimleri başlayacak.
 


KONAK’IN GÖBEĞİNDE YÜZ YILLIK AĞAÇLAR KESİLECEK
Tünelin devamında Konak’ta yer alan viyadüklere açılan ve ana yola katılacak yol güzergahı içinde gerekli altyapı çalışmalarını yürüten ekipler, yaya ve araç girişlerine kısmen kapatılan inşaat alanı içerisinde kalan dev çınar ağaçları ve yeşil örtüyü yok ederek tüm alanı asfaltlayacak. Önümüzdeki günler içerisinde genişletilmesi beklenen yol içerisinde refüjleri ve yol kenarında yer alan ağaçları kaldıracak olan Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, parka kadar olan alanın tamamını bulvar haline getirecek ve alandaki iş makineleriyle sürdürülen çalışmalara son verecek. Çevre düzenlemesi kapsamında toplam iki yüz metrelik alanda 50’ye yakın ağacı da yok edecek olan ekipler, bir başka tartışmalı düzenlemeyi de yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından hayata geçirecek.
 
KENT MERKEZİNE YAYA GİRİŞLERİ FELÇ OLACAK
Meslek odalarının başlıca karşı çıktığı konulardan olan yol çilesine yapılacak üst geçitler vasıtası ile çözüm bulmayı planlayan Karayolları Bölge Müdürlüğü, trafiğe kapatılan alanda çalışmalar biter bitmez yaya geçişlerine de son verecek. Kent merkezindeki yaya trafiğine büyük darbe vuracak olan tünel ve devamındaki ana yol nedeniyle karşıdan karşıya geçişler sonlandırılacak ve İzmirliler mevcut metro alt geçitleri ile yapılacak üst geçitlerine yönlendirilecek. Ancak bu sefer de toplu ulaşımı kullanan vatandaşların kent merkezlerine girişlerinde birçok zorluk yaşanacak. Yayaların muhtemel sıkıntısına getireceği çözüm önerileri merakla beklenen müdürlüğün tünel projesinin tamamlanması ve yolun tamamen hizmete açılması ile birlikte yüksek hızlı, ekspres güzergah üzerinde olası kazalara karşı ne önlem alacağı ise merakla bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.