Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de küskünler zirvesi

Çiğli’de küskünler zirvesi

Çiğli’de CHP İlçe Başkanı seçilen Utku Gümrükçü, 30 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkan aday adayı olan, ancak seçilemeyen isimlerle parti binasında bir araya geldi, Köşk yarışı öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi. Aday adayları ise sitemlerini dile getirdi, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra muhalefetin sesinin daha gür çıkacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 12:07
EGEPOSTASI / HABER SERVİSİ- CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, belediye başkan aday adaylarıyla buluştu, teşekkür etti, çalışmalarında destek istedi. Aday adayları ise yaşadıkları kırgınlıkları dile getirdi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Gümrükçü, “Bu  size  geç kalmış bir teşekkür. Örgütüm adına sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra sizlerle birlikte yol almak istiyorum. Çiğli’de kırgınlıklara, küskünlüklere son vermek istiyorum. Bundan sonra hep birlikte çalışmak istiyorum, sizleri bir ağabey gibi, danışma kurulu gibi  görüyor ve bu anlamda sizlere ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum. Bundan sonra sizlerle birlikte sık sık bir araya gelerek  sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum” dedi.
 
Toplantıda konuşanlardan Aziz Buğa, bundan önceki sürecin yanlış yönetildiğini belirterek, “Bu nedenle çok kırıldığımı ve üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Ancak yeni seçilen ilçe yönetimi ilçeye yeni bir heyecan getirecektir. Bundan sonra ilçe başkanımız ve yönetiminin arkasında olacağız” diye konuştu.



OLİGARŞİK YAPININ SONU
Aday adaylarından Birol Soylu da ilçe kongresinde yaşadığı tatsız olayı anlatırken, “Utku Gümrükçü bana haber yolladı, Allattin Yüksel’in, yönetim listemizde olan kızı içeri çağırdığını söyledi. Ben de içeri girerek ‘Ne oluyor’ dedim. Delege kardeşimiz bana diyor ki, ‘Ben beyaz listede kalacakmışım’. Böyle bir tahakküm olur m? Bir divan başkanı iki adayı da  yanına çağırır, sorunu iki adayın huzurunda çözmeye çalışır, kapalı kapıla adında değil. Daha sonra Alaattin Yüksel beni eliyle sert bir şekilde itince ben de salonda tepkimi dile getirdim. Bu şehirde var olan oligarşik yapının sonu geldi. Bergama, Çiğli ve Konak kongrelerinde delenin mesajının bu yönde olduğunu belirtmek isterim. O nedenle bu sürecin iyi okunması gerekiyor” dedi.
 
MUHALEFETİN SESİ GÜR ÇIKACAK
Birol Soylu’nun, “Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince kesinlikle başka bir eylem içinde olmamız doğru değil. Bu süreç içerisinde birlikte hareket etmeliyiz. Ancak seçimden hemen sonra muhalefetin sesinin daha güçlü çıkacağını söylemek istiyorum. Muhalefet alkışlanarak yapılmaz, eleştirerek yapılır” dediği de öğrenildi.
 
Gürbüz Bal da konuşmasında Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan yakındı. Bal, “Hasan Arslan’a en büyük desteği ben verdim. Facebook’ta imza kampanyasına beğeni verdim diye benimle kavga etti. Başkan çok agresif davranıyor” diye konuştu.


 
ERGENEKON TARTIŞMASI
Ayhan Güneş ise konuşmasında  Ergenekon’a karşı olduğunu vurgularken, “Doğuda Ergenekon’un insanlara yaptıklarını biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da binlerce insanı evlerinden göç ettirdiler. Bunları yapanlar Türk Silahlı Kuvvetleri  mensuplarıydı. Siz kongrede ‘Ben Ergenekon ile övünüyorum’ diyorsunuz. İlçe kongresinde Ergenekon’u yere göğe sığdıramamanızı yadırgıyorum” dedi. Bu sözlere yanıt veren İlçe Başkanı Gümrükçü’nün, “Ergenekon’u sonuna kadar savunurum. Ergenekon benim namus meselemdir” demesi üzerine sinirlenen Eski İlçe Başkanı Güneş, “Erenekon senin namus meselense, 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyüterek asan zihniyet senin zihniyetin o zaman” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine diğer aday adayları Güneş’e tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY DEĞİLİZ
Diğer taraftan ise, toplantıda konuşan adaylardan Ali Rıza Koçer, Birol Soylu ve Aziz Buğa 2015’te yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacaklarını ve Çiğli’den bir milletvekili çıkarmak için çalışacaklarını söyledikleri ileri sürüldü.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.