Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de hem AK Parti’de hem CHP’de Prag çatlağı

Çiğli’de hem AK Parti’de hem CHP’de Prag çatlağı

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak başkanlığında toplanan Çiğli Ekim ayı meclisi, meclis üyeleri için düzenlenecek Çek Cumhuriyeti gezisi yüzünden hareketli dakikalar yaşadı. AK Partili Sıddık Soysal ve CHP'li Şeref Bektaş'la Ali Rıza Akdağ'ın muhalefetine rağmen geziyle ilgili öneri kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 12:49
EGE POSTASI / Haber servisi- Çiğli Belediye Meclisi'nde gündem Çek Cumhuriyeti başkenti Prag'a düzenlenecek geziydi. Prag'daki çöp tesisini inceleme amacıyla düzenleneceği iddia edilen geziye AK Parti grubundan tepki geldi. AK Parti grup Başkan Vekili Sıdık Soyal, “Sayın Başkanım keşke sizin ifade etiğiniz gibi Çiğli’nin çöpü, İzmir’in çöpü ile ilgili sorunlar çerçevesinde gezi olsaydı.Benim buna karşı görüş vermem söz konusu olmazdı. İzmir’in özellikle çöpünün ve büyük kanal projesinin yetkisinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Keşke bu gezi meclisimizi, bundan 4,5 yıl önce tıpkı sizinde söylediğiniz gibi, çöple ilgili, çamurla ilgili veya büyük kanalla ilgili şehrin modern yapısını görüntüsünü değiştirecek projeler ile ilgili olsaydı, evet diyebileceğimi ve bu gezide olabileceğimi rahatlıkla söyle bilirdim.

PRAG GEZİSİ YANLIŞ!

Çünkü ben Büyükşehir meclisinde bu konu ile ilgili böyle bir geziye katılmıştım.Şimdi eğer siz bu gezi programını incelerseniz, meclis üyesi arkadaşlarımızda bu gezi programını da incelerlerse, Çiğli Belediyesinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıda böyle bir geziye katılmayı, vicdanen de Çiğli’nin menfaattarını da korumak noktasında kabul edeceklerini sanmıyorum. Niyet güzel, ifade güzel ama, heyetin veya gezinin reklamı bile hoş olamayan ifadeler kullanılmış. Çili belediye meclis üyelerine özel Prag gezisi, dillere destan Prag gazisi.Şimdi ben gün gün nerelerde neler okursam doğru birey yapmış olmam.

İŞÇİ MAAŞLARINI ÖDEYEMEYEN BELEDİYE’NİN PRAGDA İŞİNE

Okulların yıl sonu merasimi gibi, Çiğli Belediyesi’ninde süresini tamamlar gibi bir anlayış içinde olmasını Çiğli halkının anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Çiğli Belediyesinde işçi maaşlarını gecikmeli ödeyen,Çiğlili esnafımız zamanına faturaların karşılığını alamazken, Çiğli’de Belediyemizin yapması gereken hizmetleri parasızlık yüzünden yapamazken, bu gezinin Çiğli’nin hayrına olmayacağını düşünüyorum. Bu geziye katılacak AK Partili arkadaşlarımızda olacaktır. Kimseye gitmeyin diyememem, ama bu geziye katılacak arkadaşlarımızın bu kararlarını yenden gözden geçirmelerini diliyorum” dedi.

SOLAK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,Soydal’ın sözleri üzerine, “ Çiğli’de çöpün yerinin tespit edilmesinin çöpün yerinin tespitin konusundan da yetkinin Büyükşehir’de olduğu bilmemek işgal ettiğimiz makamlara yakışmaz. Bir fikir beyan edebilmemiz için o konuda bilgi sahibi olmamız lazım. Çiğli Belediye meclisi 4,5 yıldan beri ilçemizin hayrına olacak hizmetler için zaman zaman oy birliği ile zaman oy çokluğu ile karar verdik. Sıdık beyin bu konuşmayı yapmasının tek nedeni ise, yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkan aday adayı olmasından dolayıdır.

BİZİM MECLİS ÜYELERİM İNSAN ÖLDÜRMEYE GİTMİYOR

Çiğli Belediyesinin ekonomik sıkıntı çektiğini ifade etmek,Çiğli Belediyesinde yapılanları farklı göstermek, ve burada çalışan arkadaşlarımıza büyük bir haksızlıktır. Diğerlim ki bu söylem kısmen doğru olsun, o zaman şunu sormak isterim, Bu ülkenin Belediyeleri sıkıntı yaşarken, katrilyonlarca parayı,ülkelerinin dışında savaş çıkarmak için harcamanın mantığı nedir. Hiç olmaza Çiğli meclis üyeleri yurt dışına savaş yapmaya adam öldürmeye gitmiyorlar. Dolayısı ile bizim insanlarımız asgari ücret ödenmezken, Suriye’den Türkiye’ye yerleştirilen 200 bin mülteciye yada gece gidip orada insan öldürmeye giden insanlara aylık 800 tl ödenmesinin mantığı nedi? O neden ile bazı çalışmalar iç siyasete alet edilmemelidir. Çöp konusunda iktidar partisinin bakanlığı olum görüş verdi “diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan vekili Sıddık Soysal, oturduğu yerde Başkan Solak’a karşılık vererek, “Başkanımız çöp ve çamur benim uzmanlık alanım. Bu konuda kimse benimle baş edemez” demesine, Başkan Solak, “Şimdi sana birey söylerim senin nasıl uzman olduğunu görürsün. Arkadaşımız Büyükşehir’de konuşuyor ya ondan söylüyorum. Beni konuşturma. 11 yıldır bu ülkede bakanlık yapan bir bakan çöp Çiğli’de kalsın dediğinde sesi kısılanlar ses çıkarmayanlar, bugün farklı bir şekilde konuşuyorlar.” diyerek tepki gösterdi.

PRAG'A KİMLER GİDİYOR, KİMLER GİTMİYOR'

Prag gezisi önerisi yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Sıddık Soysal ve CHP grubundan Şeref Bektaş ve Ali Rıza Akdağ hayır oyu verdikleri önergenin kabul edilmesi üzerine, Prag gezisine katılmayacaklarını açıkladı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.