Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de ''Bardakçı Baba'' tiyatrosu sahnelendi

Çiğli’de ''Bardakçı Baba'' tiyatrosu sahnelendi

Çiğli Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlenen “Bardakçı Baba” adlı tiyatro oyunu Çiğlililerden büyük ilgi gördü. Güncel birçok siyasi eleştirinin de yapıldığı 2 perdelik komedi oyununda tiyatro severler eğlenceye ve gülmeye doydu.

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 09:46
İZMİR - Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen, Çiğli tiyatro topluluğunun iki perdelik “Bardakçı Baba” adlı tiyatro oyunu 2 günlük bir program dahilinde belediye konferans salonunda sahnelendi. Çiğli halkının yoğun ilgi gösterdiği oyunun yazarlığını Yunus Emre Gümüş, yönetmenliğini ise Murat Savaş ve Okan İçgil yaptı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı tiyatro oyununa Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürler de eşlik etti.
Siyasi otoritenin davranışlarıyla ilgili çarpıklıkları işleyen, bu çarpıklıklar doğrultusunda insan ilişkilerinin ve toplumsal muhalefetin sergilenmesine göndermelerin yapıldığı oyun izleyenlere oldukça keyifli anlar yaşattı. Son dönemde gündemi meşgul eden siyasi gelişmeler, batıl inançlar, çökmüş insan ilişkileri başta olmak üzere hayatın birçok alanının en ince detayına kadar düşünüldüğü oyun, Çiğlili izleyicilerden tam not aldı, oyun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Tiyatro sanatı adına Çiğli’de yeni bir dönemi başlatacaklarını belirten Başkan Arslan, belediye olarak amaçlarının Çiğli halkının yaşadığı kentte mutlu olmalarını sağlayarak, sanatsal ve kültürel faaliyetlere olabildiğince dahil edebilmek olduğunu söyledi. Hepsi birbirinden değerli tiyatro oyunları ve oyuncuları sayesinde Çiğli kültür sanatta da insanların bir araya geldiği önemli bir marka kent olacak dedi.
İzleyenlerin eğlence dolu anlar yaşadığı ve katılımın yüksek olduğu tiyatro gösteriminde Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan sanatçılara çiçek takdim etti.



Başkan Arslan: “Gönlümüz Herkesin Kültür Sanat Faaliyetlerimize Katılması”

Kültür ve sanat faaliyetlerinin yaşamın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu, bu alanda Çiğlili sanatseverlere ulaşmak adına birçok organizasyona öncelik tanıdıklarına vurgu yapan Başkan Arslan, “Yaşam günden güne karmaşıklaşmakta ve insanlar daha büyük streslerle başa çıkmaktadır. Biliyoruz ki herkesin eğlenmeye, doyasıya gülmeye de ihtiyacı var.  Yaşadığı bu stresten kısa sürelerle de olsa kurtulmaya ihtiyacı var. Bu ihtiyacı gidermek adına Çiğli Belediyesi olarak tiyatro ve sinema günleri düzenliyoruz. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle de Bardakçı Baba adlı tiyatro oyununu 2 günlük program dahilinde sizlerle buluşturduk. Genç ve yetenekli tiyatrocularımız sayesinde gurur duyacağımız işlere imza atıyoruz. Çiğli halkına en iyi hizmeti götürebilmek adına canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Gönlümüz herkesin bu kültür sanat faaliyetlerimize katılması, bunlardan keyif alması” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.